Programmabeschrijving

Wat staat je te wachten

In deze intensive maken we de weg vrij om stap voor stap de verbinding met jezelf te versterken, je thuis te voelen in je lichaam en rust te krijgen in je gedachten. Je leert jezelf kennen en je krijgt tools en inzichten die je helpen om echt voor jezelf te gaan staan. We verdiepen ons in de connectie tussen lichaam en geest. Wat zijn de signalen van je lichaam wanneer je verkrampt, dingen vastzet, en het niet stroomt? En wat kun je doen om meer in ontspanning te komen? Tijdens de intensive doen we oefeningen waarmee je je eigen gemoedstoestand kan sturen. Van onrustig, afgeleid, geïrriteerd of vermoeid naar meer rust, focus en levenslust. 

…Van onrustig, snel afgeleid of vermoeid naar rust, focus en levenslust!...

Om via je lichaam verbinding te leren maken met jezelf, werken we met twee krachtige tools: restorative yoga en ademwerk

     

Route Ademwerk

Als je kiest voor de route van ademwerk met Esther en Leonora, dan zul je in een aantal langere sessies aan de slag gaan met deze krachtige manier om diepe inzichten op te doen over jezelf en wat je werkelijk nodig hebt. Er is ruimte voor persoonlijke thema’s en aandacht voor jouw specifieke situatie. We gaan in op theorie over het leren ontspannen en reguleren van je systeem en zullen je concrete tools en oefeningen aanreiken die je kunt inzetten in het dagelijks leven. Daarnaast gaan we onder andere werken met verbonden ademenhalingstechniek (diep in en uit zonder pauzes tussen de in- en uitademing) die ervoor zorgt dat je dagbewustzijn wat meer naar de achtergrond gaat, zodat datgene dat zich onder het oppervlak bevindt makkelijker naar boven kan komen. Het is een zachte methode die je direct bij je gevoel brengt zonder dat je overspoeld raakt. Tijdens de ademsessie is er een geborgen en liefdevolle sfeer, die maakt dat je je zo veilig kan voelen dat je in korte tijd oude, vastgezette patronen kan doorvoelen en loslaten zonder er meteen woorden aan te hoeven geven. Na zo’n sessie kan het voelen alsof je een rugzak met opgehoopte spanning en emoties hebt afgelegd.

🌿

Route Yin Yoga

Als je kiest voor yin yoga met Eva, dan ga je via oefeningen leren om echt te ontspannen en in diepe verbinding te komen met jezelf op een zachte, vriendelijke manier. Restorative en yin yoga zijn heel behulpzaam als er niet genoeg ‘Yin’ in je leven is. Dus als je te veel en te vaak in de 'doe-modus' zit. Het helpt om meer in balans te blijven en te voorkomen dat je in een 'crisis' belandt, of om er juist doorheen te komen. Yin yoga gaat verder dan het flexibel maken van je spieren. Juist je bindweefsel en gewrichten komen aan bod. Je creëert meer ruimte in het lichaam door je bindweefsel te stimuleren, waardoor je ook meer ruimte in je hoofd en hart gaat ervaren. In de sessies werken we verder op een losse manier met meditatie, ademhaling en taoïstische technieken. We gaan van ‘moeten’ naar ‘ervaren’. Yin yoga is het tegenovergestelde van hard werken. Het is een periode van herstel, een oefening in niet-doen. Je zal merken dat stapje voor stapje je zenuwstelsel tot rust komt en je steeds makkelijker de verbinding voelt met jezelf. Deze sessies zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft niet lenig, flexibel of spiritueel te zijn. In Yin yoga gebruik je je lichaam niet om in een houding te komen, maar de houding om in je lichaam te komen. Om te verbinden en om te rusten. Zodat je daarna weer met een opgeruimd gemoed en een ontspannen gevoel de wereld in kan stappen.

Met de hele groep zullen we verschillende actievere sessies doen onder begeleiding van Arjan -, (regressie) therapeut en yogaleraar en gaan we een - op BuitenLand veel geroemde - natuurwandeling maken met natuurcoach Durk.

…Na de intensive zal je je vrijer en lichter voelen, zul je merken dat de energie weer makkelijker stroomt….

Na de intensive zal je je vrijer en lichter voelen, zul je merken dat de energie weer makkelijker stroomt. Dat je steviger verankerd bent in jezelf en meer zicht hebt op hoe je voor jezelf kan zorgen.

🌿Lees hier meer over de begeleiding

Contact

Je bent van harte welkom op onze Driedaagse Retraites!
Heb je vragen of wil je even sparren om te horen of deze retraite precies is wat je nodig hebt? Lukt het boeken niet of verblijf je liever in een huisje? Neem dan contact op met Esther 06-19354658 (whatsapp).

Of boek alvast je plek door in een van de retraite periodes een belltent of kampeerplek te boeken en het arrangement 'Driedaagse Retraite' te selecteren. 

Data

🌿 9 mei tot 12 mei (vol)
🌿 30 mei tot 2 juni (vol)
🌿 4 juli tot 7 juli (vol)

Nieuwe data voor winterretraites en het komende seizoen volgen binnenkort!

Volg ons ook op Instragram.com/reijnretraites