Duurzaamheid

BuitenLand en duurzaamheid

BuitenLand gaat zoveel mogelijk samenwerkingen aan met bedrijven die het ook goed voor hebben met onze planeet. We hebben een gouden Greenkey keurmerk, bankieren bij de Triodos en doneren samen met onze BuitenLand gasten aan de Vakantiebank! We schenken biologische bieren van Gulpener. We verkopen handgedraaide kroketten van Krokettenkunst (ga ook eens naar zijn snackbar hier in de buurt!), bio ijsjes van Boerderijs en frisdrank maken we zelf met siropen van Roze Bunker en bruiswater uit de tap, dat scheelt weer een hele berg transport en flesjes! Vega(n) voedsel staat bovenaan en waar we dierlijke producten gebruiken stellen we de hoogste eisen aan hun welzijn. We kopen vlees daarom bij De Woeste Grond!

Het beddengoed waar je op slaapt is fairtrade en onze schoonmaakmiddelen zijn meukvrij.  Op de daken liggen heatpipes die de zon gebruiken voor je warme douche. De beplanting op het hele terrein wordt ieder jaar diverser zodat de vogels en insecten het hele jaar te eten hebben. Bij de bouw van de accommodaties worden veel hergebruikte materialen toegepast en bijvoorbeeld de vlonders bij de nieuwe afwastafels zijn van biobased houtcomposiet gemaakt! Je kan je reis naar BuitenLand CO2 neutraal maken. Camper Homie investeert ter compensatie van jouw vervuilende diesel olivijnzand. Op BuitenLand vind je ook een pad van dit CO2 slurpende grind. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, en heb je nog goede ideeen laat het ons dan weten! 

                                              

 

BuitenLand en de VakantiebankBuitenLand is blij om samen te werken met de VakantieBank. We beseffen maar al te goed dat een weekendje kamperen of een zomervakantie niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Door middel van donaties aan deze organisatie, kunnen gezinnen die onder bijstandsniveau leven een week lang zonder zorgen op vakantie. Tijdens het boeken kun je ervoor kiezen een donatie te doen aan deze stichting. 

BuitenLand voor Iedereen

Wil je heel graag naar BuitenLand maar heb je zelf (tijdelijk) niet de middelen? Jaarlijks stellen we een bedrag beschikbaar voor gesubsidieerde plekken. Je mag ons altijd een mail sturen dan kijken we samen of je gebruik kan maken van deze regeling.