FAQ

Camping

Wanneer kunnen we boeken?

Vanaf vrijdag 23 december kun je boeken voor het kampeerseizoen 2023.

Mag mijn auto op de camping?

De camping is autoluw. In- en uitladen vinden we geen probleem. De rest van de tijd moet je auto op de parkeerplaats. Die is vlakbij de ingang en receptie. In het hoogseizoen kan het gebeuren dat er niet genoeg plek is op de parkeerplaats en dat we toch auto’s op een aantal plekken toelaten. Dit is een uitzondering.

Campers en auto’s met daktenten mogen uiteraard wél op een kampeerplek staan.

Hoeveel ampère bieden de elektra-aansluitingen op de camping?

Kampeerplaatsen hebben 10 ampère stroom. Je hebt een campingstekker nodig (ook te koop in de receptie).

Mag mijn hond mee?

Huisdieren zijn welkom op Buitenland. Op het terrein moeten ze wel aan de lijn en uitlaten doe je het liefst buiten de camping en gewapend met poepzakjes! Goed om te weten dat honden niet zijn toegestaan bij het zwemmeer. Je kunt bij het boeken aanvinken dat de hond of kat mee komt!

Mag ik vuur maken bij mijn tent?

Dat mag zeker, in een vuurschaal en met droog hout. Als er een vuurverbod van kracht is, houden wij ons hier aan.  Je mag een vuurschaal en hout van huis meenemen, maar in de receptie hebben we het ook (tegen betaling).

Tot wanneer duurt het kampeerseizoen?

We sluiten het kampeerseizoen af met een eindfeest. Dit vindt het laatste weekend van september plaats. Daarna gaan we zelf lekker vakantie vieren en hard aan de slag voor het volgende seizoen.

Wat is het verschil tussen hoog- en laagseizoen?

Tijdens de weekenden en de vakanties is de bar open en organiseren we volop activiteiten. Ditzelfde geldt Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Daarom zal het drukker zijn en betaal je meer voor je kampeerplek.

Doordeweeks is Buitenland een plek om lekker tot rust te komen. Om een vuurtje te maken en eindelijk dat boek eens uit te lezen. Tijdens het laagseizoen zijn wij soms nog wel aan het klussen op de camping - spreek ons vooral aan als je last van ons hebt, dan passen we ons graag aan. 

Kunnen we Hemelvaart en/of Pinksteren op Buitenland vieren?

Absoluut! Tijdens Hemelvaart en Pinksteren staan we AAN. Verwacht gekkigheid, gezelligheid, drukte en feestjes. In onze programmering is genoeg te doen voor jong en oud. We proberen rekening te houden met de flow van het weekend; daarom is het het leukste als iedereen er het hele weekend bij is. Wij hebben om die reden een vaste prijs tijdens Hemelvaart en Pinksteren. Uitchecktijden zijn er dus niet, maar als je eerder weggaat, kunnen wij helaas geen geld teruggeven. Wil je één nachtje sfeerproeven? Dan kun je tijdens het weekend even bellen. Pas dan kunnen we zeggen of er nog plek voor je is.

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren nemen we geen groepsboekingen aan. Iedereen moet dus los boeken. Als je net zo flexibel bent als wij, lukt het zeker om bij elkaar te staan. Het is slim om een verlengsnoer mee te nemen!

Kan ik mijn tentje laten staan tussen twee weekenden kamperen in?

Neem even contact op met de receptie. Dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Kunnen we trouwen/een feestje geven op Buitenland?

We zijn gek op feestjes! Maar we vinden wel dat onze feestjes voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Om die reden kun je geen feestje of bruiloft vieren op Buitenland en de camping ook niet afhuren.

Zijn er inchecktijden?

Tijdens het hoogseizoen ben je vanaf 14.00 welkom. De receptie is tot 17.00 geopend (op maandag en vrijdag tot 20.00). Het is fijn als we van te voren weten dat je later aankomt, maar als er niemand aanwezig is in de receptie, dan hangen we altijd een telefoonnummer op de deur dat je kunt bellen!

In het laagseizoen zijn we flexibeler en vinden we het niet erg als je eerder wilt arriveren of later wilt gaan.

Hoe laat moeten we uitchecken?

In het hoogseizoen moet je plek rond het middaguur leeg zijn. In het laagseizoen kun je het zo rustig aan doen als je zelf wilt.

Moet ik reserveren?

Wil je verzekerd zijn van een plek, dan is boeken aan te raden!

We kunnen niet komen. Wat nu?

Wij hanteren de RECRON voorwaarden, dus annuleren is niet kosteloos. Denk voor je boekt even aan een annuleringsverzekering!

Wat is het minimum aantal nachten dat ik moet boeken?

Tijdens de drukste weken van de zomervakantie kun je alleen per week boeken, met vrijdag als aankomstdag. Hierdoor hebben we slechts een dag in de week gekkenhuis! De rest van het seizoen kun je komen en gaan wanneer je wilt. 

Wil je wél komen tijdens de zomervakantie, maar niet voor een week? Bel of mail ons dan een paar dagen van te voren even, we houden namelijk altijd wat bonnefooiplekjes vrij (maar op=op). 

Hebben jullie een trekkersveld?

Voor fietsers/wandelaars/treingangers met een klein tentje hebben we een bijna altijd wel een Small Footprint plekje. Deze kun je niet via de website boeken.

Verhuren jullie ook fietsen?

Wij verhuren zelf geen fietsen, maar verwijzen mensen graag door naar fietsenmaker Zantingh. Het is aan te raden om minstens twee dagen van te voren contact op te nemen.

Is er een campingwinkel op het terrein?

In de receptie kun je wat onmisbare zaken en leuke souvenirs kopen, maar geen levensmiddelen. In Nieuw-Amsterdam (zo’n drie kilometer verderop) zitten meerdere supermarkten. In de bar verkopen we 's ochtends broodjes.

Is het zwemmeer veilig?

Zwemmen is uiteraard op eigen risico en verstandig om onder toezicht te doen. Het zwemmeer is eigendom van de gemeente. Het water is schoon en er komt geen blauwalg voor. Het zwemmeer heeft een ondiep en een diep gedeelte.

Ik wil naast mijn vrienden staan, hoe regelen we dat?

NIEUW: Bij het boeken kies je zelf op de plattegrond je plekje uit.

Ik wil een plek dichtbij een toilet / ver weg van de bar / in de ochtendzon?

NIEUW: Bij het boeken kies je zelf op de plattegrond je plekje uit. Alles is op loopafstand en elk veld heeft zijn eigen charme.

Hebben jullie ook seizoensplekken?

Ja, die hebben we. Maar we geven voorlopig geen nieuwe plekken uit.

Mag ik een huisje bouwen op een seizoensplek?

Nee, dat mag niet. De seizoensplekken zijn alleen bedoeld voor gezellige caravans, campers, tenten. Heb je wat anders leuk, mail even om te horen wat de mogelijkheden zijn!

Mogen we ook een dagje langskomen?

Absoluut. Bezoekers die niet blijven slapen mogen gratis langskomen. Als je logees krijgt, kun je dit via de mail of in de receptie aangeven. Je betaalt dan logeekosten en toeristenbelasting.

Maakt het uit of ik een tent of camper of caravan of auto met daktent of een iglo heb?

Je reserveert bij ons een plek en dan mag je helemaal zelf weten wat je voor kampeermiddel neerzet. Als je denkt dat het zelfs voor ons te gek is, neem dan van te voren even contact op.

Hoe groot mag mijn kampeermiddel maximaal zijn?

Wij proberen altijd plek te maken voor bijzondere en soms dus ook grote kampeermiddelen. Is jouw circuswagen langer dan 6 meter of flink zwaar? Overleg dan altijd even met de receptie of er een plekje is. Neem in het hoogseizoen altijd contact op voor je van huis gaat! 

 

Activiteiten

Wat voor activiteiten zijn er?

Wij organiseren in de drukke weekenden en in de zomervakantie dagelijks bijzondere, stoere en unieke activiteiten voor jong en oud. Verwacht bij ons geen kinderanimatie met berenpak. Om een idee te krijgen van wat we wel doen, kijk op onze pagina met activiteiten. Neem tijdens het laagseizoen lekker spelletjes, een goed boek en je zwemkleding mee om jezelf te vermaken.

In de herfst- en winterperiode organiseren we geen activiteiten en is BuitenLand een plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de natuur. Er is genoeg te doen in de buurt en we geven je uiteraard graag tips!

Kan ik een activiteit organiseren?

We staan open voor leuke dingen! Je kunt contact opnemen met podium@buitenland.com.

Mogen we optreden op de camping?

Wij zijn dol op spontaan gitaargetokkel bij het kampvuur en zangsessies onder de douche. Wil je op ons podium optreden? Mail dan naar: podium@buitenland.com.

Is er geluidsoverlast?

Onze ongeschreven regel is dat het op het terrein na 23.00 rustig is. Wie daarna nog niet moe is, kan in de bar terecht. In het weekend hebben we vaak bandjes op ons podium staan en dan wijken we soms van deze tijden af omdat het zo fijn is om in de openlucht te dansen!

 

Buitenbar

Wanneer is de bar geopend? 

Kijk hier voor alle informatie over de BuitenBar.

 

Algemeen

Ik kan niet betalen via de link in de mail?

We hebben liever dat je het nog een keer probeert op een later moment. Als het dan weer niet lukt, mail ons dan even. Woon je niet in Nederland, dan werkt iDeal meestal niet, stuur dan even een mail.