Camping

Wanneer kunnen we boeken?

Ons kampeerseizoen duurt tot de herfstvakantie. Daarna ronden we het seizoen af en puffen we even uit. Met nieuwe energie gaan we dan alles klaarzetten voor volgend jaar. Rond januari nemen we weer boekingen aan voor het daaropvolgende seizoen.

Mag mijn auto op de camping?

De camping is autoluw. In- en uitladen vinden we geen probleem; je kunt dan een slagboomsleutel bij de receptie halen. De rest van de tijd moet je auto op de parkeerplaats. Die is vlakbij de ingang en receptie. In het hoogseizoen kan het gebeuren dat er niet genoeg plek is op de parkeerplaats en dat we toch auto’s op een aantal plekken toelaten. Dit is een uitzondering.

Hoeveel ampère bieden de elektra-aansluitingen op de camping?

Kampeerplaatsen hebben 10 ampère stroom. 

Mag mijn hond mee?

Huisdieren zijn welkom op Buitenland. Op het terrein moeten ze wel aan de lijn en uitlaten doe je het liefst buiten de camping en gewapend met poepzakjes! Goed om te weten dat honden niet zijn toegestaan bij het zwemmeer.

Mag ik vuur maken bij mijn tent?

Dat mag zeker, in een vuurschaal en met droog hout. Als er een vuurverbod van kracht is, houden wij ons hier aan.  

Tot wanneer duurt het kampeerseizoen?

28 september is de laatste nacht dat je kunt komen kamperen. Daarna gaan we zelf lekker vakantie vieren en hard aan de slag voor het volgende seizoen. In de herfstvakantie zijn we niet geopend voor kamperen.

Wat is het verschil tussen hoog- en laagseizoen?

Het voornaamste verschil is hoe druk het is. Om die reden is de bar tijdens het hoogseizoen open en organiseren we meer activiteiten. De schoolvakanties gelden voor ons als hoogseizoen, de rest van de zomer is het laagseizoen. In het laagseizoen is de bar alleen open tijdens het weekend! Doordeweeks is Buitenland een plek om lekker tot rust te komen. Tijdens het laagseizoen zijn wij soms nog wel aan het klussen op de camping - spreek ons vooral aan als je last van ons hebt, dan passen we ons graag aan. 

Kunnen we trouwen/een feestje geven op Buitenland?

We zijn gek op feestjes! Maar we vinden wel dat onze feestjes voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Om die reden kun je geen feestje of bruiloft vieren op Buitenland en de camping ook niet afhuren.

Zijn er inchecktijden?

Tijdens het hoogseizoen ben je vanaf 14.00 welkom. De receptie is tot 16.00 geopend (op vrijdag tot 20.00). Het is fijn als we van te voren weten dat je later aankomt, maar als er niemand aanwezig is in de receptie, dan hangen we altijd een telefoonnummer op de deur dat je kunt bellen!

In het laagseizoen zijn we flexibeler en vinden we het niet erg als je eerder wilt arriveren of later wilt gaan.

Hoe laat moeten we uitchecken?

In het hoogseizoen moet je plek rond het middaguur leeg zijn. In het laagseizoen kun je het zo rustig aan doen als je zelf wilt.

Moet ik reserveren?

Wil je verzekerd zijn van een plek, dan is boeken aan te raden! We houden altijd een aantal plekken vrij voor mensen die op de bonnefooi komen, maar op = op!

Hebben jullie een trekkersveld?

Voor fietsers met een klein tentje hebben we altijd wel een plekje. Deze kun je niet via de website boeken.

Verhuren jullie ook fietsen?

Wij verhuren zelf geen fietsen, maar verwijzen mensen graag door naar fietsenmaker Zantingh. Het is aan te raden om minstens twee dagen van te voren contact op te nemen.

Is er een campingwinkel op het terrein?

In de receptie kun je wat onmisbare zaken en leuke souvenirs kopen, maar geen levensmiddelen. In Nieuw-Amsterdam (zo’n drie kilometer verderop) zitten meerdere supermarkten. In de bar verkopen we 's ochtends broodjes.

Is het zwemmeer veilig?

Zwemmen is uiteraard op eigen risico en verstandig om onder toezicht te doen. Het zwemmeer is eigendom van de gemeente. Het water is schoon, en er komt geen blauwalg voor. Het zwemmeer heeft een ondiep en een diep gedeelte.

Ik wil een plek dichtbij een toilet / ver weg van de bar / in de ochtendzon?

Wij werken niet met vaste plekken. Als je aankomt, mag je zelf een plekje uitzoeken waar je graag wilt staan. Alles is op loopafstand en elk veld heeft zijn eigen charme.

Ik wil naast mijn vrienden staan, hoe regelen we dat?

Aangezien we niet met vaste plekken werken, kunnen we geen plekken bij elkaar garanderen. Bij aankomst kun je zelf een plekje zoeken. Bij de receptie kan je een klapbordje halen waarmee je een plek voor een paar uur bezet kunt houden als je niet tegelijkertijd aankomt. Groepen groter dan 20 personen kunnen buiten de schoolvakanties het groepsveld boeken om gegarandeerd bij elkaar te staan.

Tijdens de drukke momenten zoals Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie helpen onze terreinkoningen en -koninginnen jullie graag met het vinden van een geschikte plek.

Hebben jullie ook seizoensplekken?

Ja, die hebben we ook. Stuur ons een mailtje als je hier meer informatie over wilt ontvangen.

Mag ik een huisje bouwen op een seizoensplek?

Nee, dat mag niet. De seizoensplekken zijn alleen bedoeld voor gezellige caravans, campers, tenten of heb je wat anders leuk, mail even naar de mogelijkheid!

Mogen we ook een dagje langskomen?

Absoluut. Bezoekers die niet blijven slapen mogen gratis langskomen. Als je logees krijgt, kun je dit via de mail of in de receptie aangeven. Je betaalt dan logeekosten en toeristenbelasting.

Maakt het uit of ik een tent of camper of caravan of auto met daktent of een iglo heb?

Je reserveert bij ons een plek en dan mag je helemaal zelf weten wat je voor kampeermiddel neerzet. Als je denkt dat het zelfs voor ons te gek is, neem dan van te voren even contact op.

Hoe groot mag mijn kampeermiddel maximaal zijn?

Wij proberen altijd plek te maken voor bijzondere en soms dus ook grote kampeermiddelen. Is jouw circuswagen langer dan 6 meter of flink zwaar? Overleg dan altijd even met de receptie waar je hem kan plaatsen. Neem in het hoogseizoen even van te voren contact op! 

Activiteiten

Wat voor activiteiten zijn er?

Wij organiseren in de drukke weekenden en in de zomervakantie dagelijks bijzondere, stoere en unieke activiteiten voor jong en oud. Verwacht bij ons geen kinderanimatie met berenpak. Om een idee te krijgen van wat we wel doen, kijk op onze pagina met activiteiten. Neem tijdens het laagseizoen lekker spelletjes, een goed boek en je zwemkleding mee om jezelf te vermaken.

Kan ik een activiteit organiseren?

We staan open voor leuke dingen! Je kunt contact opnemen met Julia via podium@buitenland.com.

Mogen we optreden op de camping?

Wij zijn dol op spontaan gitaargetokkel bij het kampvuur en zangsessies onder de douche. Wil je op ons podium optreden? Mail dan naar Julia: podium@buitenland.com.

Is er geluidsoverlast?

Onze ongeschreven regel is dat het op de velden na 23.00 stil is. Wie daarna nog niet moe is, kan in de bar terecht. In het weekend hebben we vaak bandjes op ons podium staan en dan wijken we soms van deze tijden af omdat het zo fijn is om in de openlucht te dansen!

Buitenbar

Wanneer is de bar geopend?

De bar is open tijdens het kampeerseizoen; in het laagseizoen is de bar in de weekenden open; van vrijdagmiddag tot en met het diner op zondag. In het hoogseizoen (tijdens de schoolvakanties) is de bar 7 dagen per week open.

Hebben jullie ook glutenvrij of vegan maaltijden?

Wij hebben elke dag een andere kaart omdat we werken met verse, lokale producten en omdat we niet van verspillen houden! Vaak hebben we er een glutenvrije en/of veganistische optie tussen staan en anders kan je altijd even vragen wat er mogelijk is. 

Moet ik reserveren voor de buitenbar?

Groepen groter dan 10 kunnen reserveren door minstens 2 dagen van te voren te mailen naar buitenbar@buitenland.com. Verder is het niet mogelijk om te reserveren, dus soms zul je even moeten wachten aan de bar/bij het vuur/met je neus in de zon.

Zijn er ook verse broodjes?

In het weekend en tijdens het hoogseizoen kun je ‘s ochtends verse broodjes kopen bij de bar.

Algemeen

Ik kan niet betalen via de link in de mail?

We hebben liever dat je het nog een keer probeert op een later moment. Als het dan weer niet lukt, mail ons dan even. Woon je niet in Nederland, dan werkt iDeal meestal niet, stuur dan even een mail.


Staat je vraag hier niet tussen, bel (0591-553002) of mail (post@buitenland.com) ons dan!