BuitenBar en Corona: lees hier de meest recente corona-update. 

BUITENBAR

De Buitenbar is het hart van de camping. De plek waar gasten elkaar ontmoeten en die aanvoelt als een huiskamer. Er vinden regelmatig activiteiten plaats in en rondom de Buitenbar. Er is regelmatig een singer songwriter en soms een band op het podium. Het volledige programma staat steeds op het krijtbord bij de speeltuin!

BuitenLand streeft er naar haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit zie je ook terug op onze kaart. We zijn er trots op dat we verschillende biologische siropen schenken, die we aanvullen met (bruisend) water uit onze tap. Op deze manier vervoeren we niet onnodig water en verzamelen we niet onnodig veel afval van verpakkingen en flesjes. Daarnaast kiezen we ook voor lokaal, en kan je bijvoorbeeld de speciaalbieren op fles van de brouwerij de Veteraan uit Emmen bij ons bestellen. We hebben ook verschillende speciaalbieren op de tap. Op dit moment hebben we Ur-Pilsner, Lentebock, Ur-Weizen, Ur-Hop en Op-Stoom een eigenwijs lekkere IPA. Ur staat voor 100% biologische pilsner van uitsluitend biologisch geteelde gerst- en hopsoorten.

Keuken
In de Buitenbar kun je ook terecht voor een gezonde lunch en 's avonds wisselende gerechten. Ons duurzame beleid voeren we ook door in de keuken. Er is veel aandacht voor vegetarische gerechten vanuit de overtuiging dat het zinvol is om minder vlees te eten, voor zowel de mens als de natuur. Maar als we dan tóch vlees eten, laat het dan van de beste kwaliteit zijn waarbij het welzijn van de dieren voorop staat! Daarom hebben we een samenwerking met Zorg & Natuur voor de levering van 'Drents natuurvlees'. En ook één van onze lekkerste snacks komt uit de buurt: de handgedraaide kroketten (ook geschikt voor de vegetariër) van Krokettenkunst uit Nieuw-Weerdinge.

Openingstijden
Hoogseizoen 
Tijdens Pinksteren, Hemelvaart en de zomervakantie zijn we de hele week open. Vanaf 8.30 kun je terecht voor koffie en ontbijt, vanaf 12.00 voor de lunch en onze vaste kaart en vanaf 17.30 serveren we wisselende gerechten. In het hoogseizoen hebben we ook een broodservice, aan de bar bestel je je brood voor morgen. Vers geleverd door onze lokale bakker. 

Laagseizoen 
In de rustigere periodes zijn we in de weekenden open. Op vrijdag kun je vanaf 17.30 uur terecht voor diner en een drankje. Op zaterdag kan je vanaf 10.00 terecht voor koffie, croissantje en een krantje. Lunch is vanaf 12.00 en diner vanaf 17.30. Op zondag kun je terecht voor lunch op dezelfde tijd, maar sluit de keuken wat eerder, om 20.00. Doordeweeks zijn we dagelijks open voor koffie, biertjes & tosti's vanaf 10.00. Op woensdagavond staat de frituur aan en bakken we burgers. Op donderdag maken we soep en pannenkoeken. Woensdag en donderdag zijn we open tot 20.00. Vanaf het eind van de herfsvakantie tot Pasen is de Buitenbar in winterslaap.