Zweethut ceremonie

Verzamel je vrienden en ervaar samen de rust, inzicht en wijsheid van een professioneel begeleide zweethutceremonie!

Het is een bijzondere activiteit, eentje die steeds vaker in Nederland wordt gefaciliteerd en eigenlijk altijd rust, inzicht en wijsheid oplevert. We zijn er zelf erg enthousiast over en we voelen ons vereerd om deze unieke ervaring te mogen aanbieden op Camping Buitenland. 

De ceremonie
De zweethutceremonie is een oeroud ritueel. Vroeger gebruikten de indianen dit ritueel op weg naar volwassenenheid óf als overgangsritueel naar een nieuwe fase in je leven/ moment van verandering. Tegenwoordig wordt een zweethutritueel ook wel gezien als een reinigingsritueel waarbij je zowel op spiritueel, emotioneel, fysiek en mentaal niveau wordt gereinigd.

Hoe werkt het?
Tijdens een zweethut zit je samen met ongeveer 12 mensen in een natuurlijke hut gemaakt van wilgentakken. Deze hut, bedekt met wollen dekens, is vrijwel volledig donker en wordt verwarmd met hete, gloeiende stenen die in vier rondes naar binnen worden gebracht. Tijdens de vier rondes ervaar je de warmte & bijzondere sfeer van de zweethut en is er tijd om te delen, muziek te maken en vooral om tot jezelf te komen. Dit alles wordt begeleid door een ervaren ceremoniemeester en een vuurmeester. Je kunt het een klein beetje vergelijken met een sauna ritueel of op gieting, waarbij tijd en ruimte even helemaal wegvallen.

Goed om te weten
Neem je badkleding en twee handdoeken mee naar de ceremonie. Drink goed en eet een lichte maaltijd voorafgaand aan de ceremonie en bij voorkeur geen alcohol of koffie vlak ervoor.

Ouder/ kind ceremonie 
Een ouder en kind zweethutceremonie is een ervaring voor beide die de verbinding kan verdiepen. Het is voor het kind een kennismaking met een ritueel. De elementen van de natuur ofwel voor hun begrip een natuursauna. Natuurlijk is de duur en de hitte minder dan in een volwassen ceremonie. De keren dat ik een kinder ouder zweethut heb gegeven waren prachtig. Vooral de spontaniteit van de kinderen op de wijze waarop de ceremonie gaat is in yoga taal een hart-opener. Net als bij volwassenen worden de grenzen gerespecteerd, is veiligheid nummer 1 en is het vooral leuk en bijzonder. 

Boeken?
De zweethut is alleen te boeken met groepen van minimaal 8 personen. Dus verzamel je vrienden/ familie! Neem voor een boeking contact op met Gerrald via 06-14040172. Samen met Gerrald stemmen jullie een geschikte datum en tijd af. Heb je nog vragen? Kom gerust naar de inschrijfbalie op de camping, iedere morgen tussen 09.30-11.00 uur.