Theater experience

 Deze zomer komen er verschillende makers op BuitenLand die het leven hier een stuk interessanter, vager en speelser gaan maken.. 

'Meisjes die zachtjes kunnen niezen' 9 - 11 JULI

Theatermakers Julie en Pien komen ook logeren op Camping BuitenLand. Ze zullen vooronderzoek doen voor een nieuwe voorstelling die ze samen maken. Ze zullen zich verdiepen in personageonderzoek en beginnen te schrijven rondom het thema 'buitengesloten'. Ze zullen al de eerste tipjes van de sluier van hun vooronderzoek laten zien. 

Maker Julie Boellaard (1996), afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht – acteursopleiding, maakt vanuit haar gevoel voor humor en talige conflicten documentair-filosofische voorstellingen. Maker Pien Trieling is in 2021 afgestudeerd aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Pien is een muzikale, fysieke en krachtige actrice en theatermaker. Ze maakt graag voorstellingen met als basis improvisatie. 

Alles Beige Annebel Overbeeke en Denise Beekman 9-13 AUGUSTUS

Theatermakers Annebel Overbeeke en Denise Beekman komen fragmenten uit hun nieuwe voorstelling 'Alles Beige'  testen op de camping. Tijdens hun verblijf maken en testen ze scenes en gaan ze graag een gesprek over het thema aan met de campingbewoner. Als  jonge theaterartiest studenten op de MBO Theaterschool te Rotterdam, ontdekten Annebel en Denise in elkaar een gezamenlijke liefde voor improvisatie, humor en muzikale theateracts.
Binnen hun vriendschap en na de vervolgopleidingen heeft het plezier in het creëren en improviseren altijd voortgeduurd. Hun inspiraties zijn Theo en Thea, Plien en Bianca en van Kooten en de Bie. Met Alles Beige maken Annebel en Denise hun eerste festival voorstelling en hopen ze de kijker te verrassen met hun humoristische speelstijl.  
 

Collectief KARMA 15-18 AUGUSTUS 
In deze muziektheater montage voorstelling belanden twee personages in hun grootste nachtmerrie; het besef niet speciaal te zijn. Ze roepen hun quarterlife crisis uit. Samen met het publiek belanden ze in een herkenbare, grappige en ontroerende zoektocht naar een remedie.

Collectief KARMA, bestaande uit Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder, maakt muziektheater waarin ze maatschappelijke problematiek willen aankaarten en taboes willen doorbreken. Ze zijn continu opzoek naar een vernieuwende (theatrale) verbintenis met de samenleving en vertalen deze doormiddel van tekst, zang, elektronische en klassieke muziek en saxofoonspel naar muziektheater.
Van eenzaamheid tot intimiteit, van liefde op het eerste gezicht tot hard-core feminist. KARMA tells it all and everything in-between.