Theater

Komt dat zien! 

Ieder seizoen heeft BuitenLand weer mooie theather stukken gepland staan voor zowel jong als oud! Het theaterprogramma voor nu: 

VRIJDAG 28 MEI THE QUARTERLIFE CRISIS (20.00)
In deze muziektheater montage voorstelling belanden twee personages in hun grootste nachtmerrie; het besef niet speciaal te zijn. Ze roepen hun quarterlife crisis uit. Samen met het publiek belanden ze in een herkenbare, grappige en ontroerende zoektocht naar een remedie.

Collectief KARMA, bestaande uit Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder, maakt muziektheater waarin ze maatschappelijke problematiek willen aankaarten en taboes willen doorbreken. Ze zijn continu opzoek naar een vernieuwende (theatrale) verbintenis met de samenleving en vertalen deze doormiddel van tekst, zang, elektronische en klassieke muziek en saxofoonspel naar muziektheater.
Van eenzaamheid tot intimiteit, van liefde op het eerste gezicht tot hard-core feminist. KARMA tells it all and everything in-between.

ZATERDAG 6 MEI MAIKS OPEN MIC (helaas gaat het zaterdag 6 mei niet door, andere datum wordt snel bekend!)
In Maiks Open Mic spelen Kroonenberg en Boellaard twee actrices, die een wijkagent, een taakgestrafte en een rijgdraad aan optredende buurtbewoners spelen, op een soort bonte avond voor de buurt ter bevordering van de sociale cohesie. Want, aldus wijkagent Maik: ‘verbinding verbindt’.

Julie Boellaard en Patsy Kroonenberg kennen elkaar uit Scheveningen en zijn allebei afgestudeerd aan de acteursopleiding van de HKU. Hendrik de Pecker en Bibi Roos studeren Writing For Performance op de HKU. Dit is de eerste keer dat ze in deze samenstelling een voorstelling hebben gemaakt, en met deze voorstelling wonnen ze de Publieksprijs op het Cafe Theater Festival in Rotterdam.