Koude Training Wim Hof Methode

Adem- en ijstraining Wim Hof Methodeoude Training Wim Hof Methode

Voor wie wel eens een tijdje op BuitenLand gekampeerd heeft is hij inmiddels wellicht een bekend stralend gezicht: Wiebe Otten, onze eigen BuitenLand Iceman! Komend seizoen zal hij weer oude en nieuwe gezichten begeleiden in ademhalingsoefeningen en een dompel in het ijsbad. Durf jij ‘t aan? 

Het is niet alleen een grensverleggende ervaring waar je trots over kan vertellen als je thuis komt…  Je zult namelijk ook direct ervaren hoe krachtig je ademhaling is, en wat je kan bereiken met ademhalingsoefeningen. Bovendien is het een flinke boost voor je algehele gezondheid en het verbeteren van een aantal specifieke gezondheidsklachten: 

  • Het heeft positieve invloed op de werking van het cardio-vasculaire systeem, het autonome zenuwstelsel, het immuunsysteem, de hormoonhuishouding en het pijn- en stress-systeem.

  • En als dat niet genoeg is; je leert heel praktisch beter omgaan met tegenslag, stress, beperkingen, chronische klachten en pijn! 

De bekendheid en populariteit van ademhalingsoefeningen in combinatie met zwemmen en baden in ijskoud water (gebaseerd op de Wim Hof Methode (WHM)) is de afgelopen winter flink gegroeid in Nederland, mede omdat dit een van de activiteiten was die mensen wél nog konden ondernemen. Of je dit al wel of niet hebt gedaan maakt niet uit, Wiebe’s training is zowel geschikt voor beginners en mensen met ervaring, je leert sowieso een heleboel! 

In de workshops behandelt Wiebe het volgende: 
-  Ademhalingstechnieken
- Koude training / ijsbad
- Mindset, ‘brain over body’ 

De meest volledige workshop, met alle elementen van de WHM, bestaat uit twee modules (verdeeld over twee middagen): 

  1. “de basis” wordt ingegaan op de fysiologische veranderingen van de ademhaling 

  2.  “de diepte in” worden de effecten van de koude training uitgewerkt. 

Het is ook mogelijk om beide modules los te volgen. 

Elke module  duurt 2,5  tot  3  uur.

De volledige  workshop kost € 75,-, één losse module kost  € 45,- 

Naast deze workshops biedt Wiebe nog een aantal andere opties aan: 

  • Regelmatig is er een in inloop “Fris en vitaal”. Dit is een korte sessie, die bestaat uit vier series ademhaling, een focusoefening en het ijsbad. Het opfrisblok is altijd ’s ochtends en duurt een uur. 

  • kinderen kunnen het ijsbad ook ervaren! eén keer per week mogen de kinderen tot 12 jaar het ijsbad onder begeleiding ervaren. 

  • wanneer u zich persoonlijk of in kleine groepen wilt laten coachen op een aantal thema’s, zoals levensstijl, ont-stressen, omgaan met chronische pijn, herstellen van depressie en burn-out, en andere hulpvragen.