Extra info openingsweekend 2 - 5 juni 2017

Extra info openingsweekend 2 - 5 juni 2017

Incheck/Uitcheck

Vrijdag kan inchecken van 10.00 tot 20:00u.
Zaterdag in- en uitcheck mogelijkheid van 10:00u tot 18:00.
Zondag uitchecken vanaf 10.00u.
Maandag in- en uitchecken van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00
Wil je toch een dagje langer blijven na het openingsweekend? Boek dan bij de receptie een dagje bij.

Autoluwe camping

BuitenLand is een autoluwe camping. Dat willen we tijdens het openingsweekend ook graag zo houden, er komen namelijk ook heel veel kindjes. Voor de mensen die met een auto komen zorgen we voor een laad-en los plek in de buurt van de receptie, waar jullie even de grootste spullen kunnen uitladen en daarna direct de auto kunnen parkeren op aanwijzing van onze verkeersbegeleiders. Auto’s kunnen dus niet naast de tent. Mocht je het niet prettig vinden met je spullen te sjouwen, neem dan bijvoorbeeld een bolderkar mee. In principe is het nooit heel ver lopen. 

Slaap je in een camper of bus, dan mag deze wel het terrein op. Als je een auto met caravan hebt dan kan je die op het kampeer terrein zetten en na het installeren de auto alsnog op de op de parkeerplaats zetten. En voor al het verkeer op en rond het terrein geldt: rustig rijden en graag rekening houden met feestende mensen en spelende kinderen!

Parkeren

Tijdens het weekend hebben we een beperkt aantal parkeerplekken op de parkeerplaats van BuitenLand gerealiseerd. Wanneer deze vol zit, zullen onze verkeersbegeleiders je verwijzen naar onze tweede parkeermogelijkheid, namelijk de parkeerplaats van het natuurbad vlakbij de camping. Dit wijst zich allemaal vanzelf.

Parkeren, campers, houd er rekening mee dat er mensen naast je komen te staan. Sharing is caring

OV
Kom je met het Openbaar Vervoer, wees er dan op voorbereid dat er geen bussen rijden naar camping BuitenLand. Het beste kun je vooraf bellen met Taxi Pals Boekholt: 0591 55 13 04. De rit naar de camping is kort, dus het zal je geen fortuin kosten.
Adres van de camping: Stieltjeskanaal 14, 7764 AJ Nieuw Amsterdam.

Kamperen

Je mag bij aankomst zelf je plekje op de camping bepalen. Let op: Wil je in de avond op tijd naar bed, ga dan niet te dicht bij de bar en omgeving staan. Kom je met meerdere mensen, maar niet tegelijk, laat de eerste een plekje voor de volgende reserveren (wees wel lief voor elkaar:-)). We hebben een beperkt aantal plaatsen met stroom. Hierbij geldt: wie het eerst komt in het weekend, wie het eerst maalt (we kunnnen helaas geen plaatsen met stroom voor je reserveren). Heb je een plekje met stroom weten te bemachtigen? Dan rekenen we 5,- per dag. We komen een paar keer per dag langs om af te rekenen. Je betaalt gewoon met 2 festivalmuntjes.

Kinderen

Zoals bekend zijn kinderen enorm welkom op BuitenLand, tijdens het openingsweekend verzorgen we een hoop activiteiten voor de kids. Denk aan Cirque Moustache waarbij ze zelf op de open piste aan de slag kunnen, allerlei activiteiten in het bos, dieren timmeren in de Platte Dierentuin, schilderen, luisteren naar een verhalenverteller en natuurlijk een kinderdisco. Sommige activiteiten dien je je voor in te schrijven bij de receptie, bij een enkeling vragen we een muntje materiaalkosten, maar het meeste is gewoon vrij en gratis toegankelijk. Het verschilt natuurlijk per activiteit, maar we schatten zo in dat het gros van de activiteiten al vanaf 4 jaar toegankelijk is.

In het programma schema dat je bij aankomst uitgereikt krijgt, staat precies beschreven voor welke activiteiten je wat moet betalen, en hoe en wanneer je je kan opgeven. Ook hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

We krijgen veel vragen over de allerjongste kindjes en willen die beslissing eigenlijk graag aan de ouders laten. Het ligt een beetje aan jullie eigen ritme en flow, we voorzien niet in kinderopvang, maar ze zijn van harte welkom!

We adviseren ouders met kinderen om op de veldjes te gaan staan die we jullie bij de receptie aangeven, die veldjes kiezen we specifiek wat verder van het hart van het openingsweekend af, zodat je het minste last hebt van die fijne muziek :-).

Actviteiten

Ook voor sommige activiteiten voor volwassenen zoals de workshop houtbewerking kan je je op de dag zelf opgeven bij de receptie. Zie ook hiervoor het blokkenschema dat je krijgt uitgereikt bij aankomst.


Honden

Honden zijn welkom, maar wel aan de lijn. Je kan de honden alleen uitlaten buiten de camping (naast ons terrein is een groot bos). Eventuele ongelukjes graag netjes opruimen.

Vuur

Open vuur is tijdens het festival in verband met veiligheids voorschriften helaas niet toegestaan op je eigen kampeer plek. We zullen er voor zorgen dat er op het hele terrein voldoende vuurplaatsen zijn waar het vuur blijft branden. Brandblussers zijn ter plekke ook aanwezig.

EHBO

Tijdens het festival zal er ook een EHBO post aanwezig zijn. Deze post is duidelijk aangegeven op het terrein, maar je kan ook altijd aanwijzingen vragen aan de medewerkers of personeel van de camping. Voor grotere calamiteiten kan je direct naar de receptie komen of bellen met 112: in Emmen is het dichtstbijzijnde ziekenhuis: Scheper ziekenhuis, Boermarkweg 60, 7824 AA Emmen. Dit ziekenhuis is ongeveer 18 min van de camping verwijderd.

Zwembad

Het zwembad op de camping is niet geopend, maar vlakbij is een natuurbad waar heerlijk gezwommen kan worden.

Tijden muziekprogramma

We hebben een te gek muziekprogramma samengesteld voor zaterdag en zondag.
Op vrijdag beginnen we nog klein. Om 16:00u wordt de eerste plaat opgelegd, en om 19:00u zal Town of Saints voor jullie spelen. Daarna dansen we weer lekker verder.
Zaterdag en zondag is het ritme iets anders:
’s Ochtends beginnen we rustig met een troubadour bij het ontbijt en vanaf 12:00u zullen de eerste plaatjes voorzichtig gedraaid gaan worden. Rond 14:00u begint de eerste band met spelen, en de laatste live-act buiten zal van 22:00u - 23:00u plaatsvinden. Dan gaan we naar binnen en dansen we verder in de BuitenBar (het restaurant dus). We kunnen natuurlijk niet beloven dat het na 23:00u muisstil is op de camping, maar de intentie is dat het vanaf dan buiten wat rustiger zal worden.
Hou rekening met elkaar, maar heb het tegelijkertijd gezellig :-)

Muziekprogramma

Falco Benz | Dialoque | Sef | Town of Saints | Florian Wolff | Trio Escobar | Enfant Terrible | Radio Siberië | Tio Gringo | DJ Tony Palmtree | IVAR | El Rub-a-Dub | HOTEL | Zender | OZ| Peer Vos | L'ENFANT | Jack and The Wheaterman | Cookhouse | Pushin Wood Soundsystem

Randprogramma

Wordbites - Silent Poetry Disco | Daniel Maalman’s klankinstallatie | SALT Woodcamp | El’s karaokebus | De bugtub en meer hottubs | Apekooi | Beleef de Natuur

Kinderprogramma

De Platte (timmer)Dierentuin van Chantal de Wolde | natuuractiviteiten in het bos | Cirque Moustache (open piste), zelfportretten schilderen met Githa |Kinderdisco (neem je verkleedkleren mee!) | Voorleessessie prentenboek Jacob de maan en de adelaar gevolgd door workshop boekenlegger vilten | De Kinderbar (gerund voor en door kinderen!)

Let op: al deze acts en activiteiten zijn onder voorbehoud.

Zoals bekend zijn kinderen enorm welkom op BuitenLand, tijdens het openingsweekend verzorgen we een hoop activiteiten voor de kids. Denk aan Cirque Moustache waarbij ze zelf op de open piste aan de slag kunnen, allerlei activiteiten in het bos, dieren timmeren in de Platte Dierentuin, schilderen, luisteren naar een verhalenverteller en natuurlijk een kinderdisco. Sommige activiteiten dien je je voor in te schrijven bij de receptie, bij een enkeling vragen we een kleine vergoeding voor materiaalkosten, maar het meeste is gewoon vrij en gratis toegankelijk. Deze kun je bij aanvang van de activiteit betalen met muntjes.

Oh enneh: in die kinderkoffer mogen dus absoluut verkleedkleren voor de kinderdisco zaterdagmiddag!

Het verschilt natuurlijk per activiteit, maar we schatten zo in dat het gros van de activiteiten al vanaf 4 jaar toegankelijk is.


Betalen

Tijdens het weekend betaal je met muntjes: 1 muntje is 2,50. Er is een groot aanbod aan eten en drinken tegen sympathieke prijzen;we doen ons best het feest zo betaalbaar mogelijk te maken!.

Let op: betalen alleen met pin, we kunnen helaas geen cash aannemen.

Verder zouden we het heel fijn vinden als jullie rondom de BuitenBar en het podium geen eigen consumpties nuttigen. We gaan niet voor agent spelen, maar zouden het bijzonder op prijs stellen als je je daar aan houdt. De zones waarin eigen consumpties niet zijn toegestaan zullen duidelijk gemarkeerd zijn.

Dagkaarten

Er is een beperkt aantal dagkaarten beschikbaar voor mensen uit de buurt, deze zijn verkrijgbaar aan de kassa en op=op.
Kom dus niet op de bonnefooi van verder weg, dat zou zonde zijn!

GEEN CAMPINGWINKEL, WEL VERS BROOD & CROISSANTS
We hebben op de camping geen eigen winkel/ supermarkt maar hebben wel elke morgen vers brood en croissants voor je in het restaurant van de camping! Wil je liever de dag starten met een smoothiebowl of een sapje? Loop even langs bij ’t Biosap Karretje!

AANBOD ETEN & DRINKEN
Onze ‘Buitenbar’ is het kloppende hart van het festival. Hier kun je niet alleen de hele dag drankjes bestellen, maar de hele dag ook lekkere hapjes, voedzame maaltijden en gezonde ijsjes. Hans en Johan staan de hele dag voor jullie klaar om met liefde alles te bereiden en te serveren. In de ochtend kun je vanaf 9.00u terecht voor een voedzaam ontbijt en een sterke bak koffie, waarna de rest van de dag een aantal festival gerechten op het menu staan.

Op het veld naast het restaurant staan een aantal foodtrucks die (op het Biosap karretje na) vanaf 12.00 hun luiken openen. We hebben vanaf 9.00 uur ’t Biosap Karretje met onder meer biologische verse sapjes, een overheerlijke smoothie bowl, yoghurt (ook vegan variant) met granola, speltpanini’s (ook vegan), thee en gezonde zoetigheid. Vanaf de middag zal Rammenas zich storten op de vegan burgers en Mr. Hapje gaat overheerlijke pizza’s bakken. Zin in zoet? Dat kan bij Bombascha, zij gaan poffertjes bakken en hebben heerlijke koffie in de aanbieding. Kortom; er is voor ieder wat wils te vinden in het festivalhart!

EIGEN CONSUMPTIES
We zouden het heel fijn vinden als jullie in het festivalhart rondom de BuitenBar en het podium geen eigen consumpties nuttigen. We gaan niet voor agent spelen, maar zouden het bijzonder op prijs stellen als je je daar aan houdt. De zones waarin eigen consumpties niet zijn toegestaan zullen duidelijk gemarkeerd zijn.

ALLERGIËN/ DIETEN
Heb je bepaalde allergieën of diëten en ben je benieuwd naar de opties? Geen probleem :-) We hebben een aantal overheerlijke opties voor je als je graag veganistisch, glutenvrij of lactosevrij wil genieten op de camping. Wij raden je wel te allen tijde aan om even de foodtruck of het restaurant in te lichten als je een allergische reactie krijgt van bepaalde voeding!

KAMPEERPLEKKEN
Je mag bij aankomst zelf je plekje op de camping bepalen. Let op: Wil je in de avond op tijd naar bed, ga dan niet te dicht bij de bar en omgeving staan. Kom je met meerdere mensen, maar niet tegelijk, laat de eerste een plekje voor de volgende reserveren (wees wel lief voor elkaar:-)). We hebben een beperkt aantal plaatsen met stroom. Hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt (we kunnen helaas geen plaatsen met stroom voor je reserveren). Heb je een plekje met stroom weten te bemachtigen? Dan rekenen we 5,- per dag. We komen ‘s ochtends langs om af te rekenen. Je betaalt gewoon met 2 festivalmuntjes.

ELEKTRICITEIT
Neem je campingstekker en verlengsnoer mee. Er zal niet voor iedereen een officieel stroompunt zijn. Kijk lief naar je buren en plug bij elkaar in. Sta je ingeplugged, dan rekenen we 5,- per dag, deze wordt bij je plekje geïncasseerd en je betaald met 2 festivalmuntjes. Slaan de stoppen door? Laat het ff weten :-)

DOUCHE/ TOILETTEN
We hebben twee sanitaire gebouwen op het terrein: eentje naast het restaurant in het midden van de camping, en eentje achterin rechts. Hier vind je toiletten/ douches en wasruimtes.
De douches hebben koud en warm water en zijn zonder betaling. Let op: we werken met zonnepompen met geen ongelimiteerde capaciteit dus we zouden het heel erg waarderen als je niet te lang doucht.

Let op: er zijn (nog) geen wasmachines op de camping, maar je kan wel een handwasje doen in de wasruimtes.

Ook zullen er een aantal portable eco-toiletten verspreid over het terrein staan. Graag niet in de vrije natuur je (grote) behoefte doen; we zitten in een gebied dat populair is bij wandelaars en we willen daarnaast ons terrein graag schoon houden :-)

! MUGGEN EN TEKEN
Let op: heel vervelend, er zijn op de camping veel muggen en teken. Diverse mensen hebben gemeld met teken thuis te zijn gekomen. Zorg dus dat je goede anti-muggen en teken middelen meeneemt en wees hierop voorbereid.

HONDEN
Honden zijn welkom, maar wel aan de lijn. Je kan de honden alleen uitlaten buiten de camping (naast ons terrein is een groot bos). Eventuele ongelukjes graag netjes opruimen.

VUUR
Open vuur is tijdens het festival in verband met veiligheidsvoorschriften helaas niet toegestaan op je eigen kampeer plek. We zullen er voor zorgen dat er op het hele terrein voldoende vuurplaatsen zijn waar het vuur blijft branden. Brandblussers zijn ter plekke ook aanwezig.

BBQ-en voor je eigen tent is wel toegestaan, graag zonder open vuur. Zorg er wel voor dat je de BBQ niet direct op de grond zet, om het gras niet te beschadigen. Dus graag met pootjes. Wilen jullie alsjeblieft de resten ervan opruimen zodat onze volgende campinggasten op een schone plek aan komen?

EHBO
Tijdens het festival zal er ook een EHBO post aanwezig zijn. Deze post is duidelijk aangegeven op het terrein, maar je kan ook altijd aanwijzingen vragen aan de medewerkers of personeel van de camping. Voor grotere calamiteiten kan je direct naar de receptie komen of bellen met 112: in Emmen is het dichtstbijzijnde ziekenhuis: Scheper ziekenhuis, Boermarkweg 60, 7824 AA Emmen. Dit ziekenhuis is ongeveer 18 min van de camping verwijderd.

ZWEMMEN
Het zwembad op de camping is niet geopend, maar vlakbij is een natuurbad waar heerlijk gezwommen kan worden.

VUILNIS
Verspreid over het terrein staan afvalbakken waar je je kleine (!) afval kan achterlaten. Het is niet de bedoeling dat je daar zakken afval van je campingplek in achterlaat, dan zit het te snel vol. Aan het begin van het terrein staan grote afvalbakken waar je vuilniszakken e.d. kan achterlaten. We zouden het heel fijn vinden als je geen grote hoeveelheden afval achterlaat zoals wegwerp barbecues/ kapotte tentjes etc. Neem het mee naar huis of, helemaal mooi, probeer iets duurzamere spullen mee te nemen :-)

ROKEN
We roken enkel buiten en deponeren peuken in as- of prullenbak. Sigaretten zijn niet verkrijgbaar op de camping.

UITVERKOCHT
JA! Te gek! Maar ook helaas. We zijn uitverkocht. Dat betekent dat we jullie echt niet meer aan extra (kinder)tickets kunnen helpen. Helaas helaas.