Accommodaties - Veelgestelde vragen

Accommodaties

Moet ik mijn boeking in één keer betalen?

Het is voor jou en voor ons handig als je gelijk na het boeken betaalt via de link in de mail, maar het is ook mogelijk in termijnen te betalen. Minimaal 30% aanbetaling moet wel binnen 48 uur bij ons binnen zijn. En het overige geld moet dan drie maanden voor je aankomstdag betaald zijn. Neem contact met ons op als je dit wilt. Hier vragen wij €10,- administratiekosten voor.

Wat zijn de voorwaarden van boeken?

Wij zijn aangesloten bij Recron. Tijdens het boeken ga je akkoord met hun voorwaarden. Deze kun je hier nalezen. Kosteloos annuleren kan alleen tot 48 uur na het boeken.

Kan ik ook op een andere dag aankomen?

De aankomst- en vertrekdagen voor onze accommodaties staan vast. De wisseldagen zijn maandag en vrijdag, tijdens de feestdagen kan dit afwijken. Het is niet mogelijk om één nachtje in een huisje te slapen. Althans, je bent vrij om te komen en te gaan wanneer je wilt, maar je boekt een vaststaande periode.

Wat zijn de in- en uitchecktijden?

Inchecken kan vanaf 16.00. Op aankomstdagen is er tot 20.00 iemand aanwezig in de receptie (in het laagseizoen tot 18.00). Kom je later aan, laat het ons dan even weten! Uitchecktijd is uiterlijk 10.00 op je vertrekdag. Geef altijd een seintje als je vertrekt! Eerder inchecken of later uitchecken kan soms in overleg.

Kan ik een huisje huren als de camping dicht is?

Ja! Een aantal van onze huisjes is winterproof. Tussen oktober en april kun je op Buitenland heerlijk in de natuur tot rust komen.

 

Verwarming?

Op de website staat bij elk huisje hoe deze te verwarmen is. In de winter zijn de huisjes niet verwarmd bij aankomst, dus trek een lekkere trui en sloffen aan op je aankomstdag. 

Moet ik zelf handdoeken en beddengoed meenemen?

Nee hoor. In de huisjes zijn alle bedden opgemaakt en liggen handdoeken en een keukenset klaar. De Domes zijn een uitzondering, daar kan je bedlinnen bijboeken. We zouden het fijn vinden als je met ons aan het milieu denkt. Ongebruikte handdoeken hoeven niet in de was en onbeslapen bedden graag opgemaakt laten. In de bell-tenten zijn geen dekbedden, kussens, bedlinnen, keukenset of handdoeken aanwezig, in de Luxe bell-tenten wel.
Bij Slapen in Kunst moet je nog even je bedje opmaken, maar er ligt heerlijk vers beddengoed en handdoeken voor je klaar.

Is er een campingbedje aanwezig?

In sommige huisjes is een campingbedje aanwezig; dit staat dan in de lijst met voorzieningen. De camping verhuurt ook een beperkt aantal campingbedjes. Je kunt een bedje via onze site bijboeken als deze in het huisje past én nog beschikbaar is. Bij aankomst staat het bedje voor je klaar in de receptie. Lukt dit niet? Dan is het huisje niet geschikt voor een campingbedje of zijn alle campingbedjes al verhuurd. We rekenen 20 euro borg per bedje en beddengoed moet je even zelf meenemen. 

Is er een kinderstoel aanwezig?

Als er een kinderstoel aanwezig is, staat dit in de lijst met voorzieningen. Anders zul je er zelf een mee moeten nemen; wij verhuren geen kinderstoelen.

Mag mijn hond mee?

Sommige eigenaren hebben geen bezwaar tegen viervoeters in hun huisje, anderen willen dit niet. In het rijtje voorzieningen kun je dit voor elk huisje terugvinden. Als huisdieren welkom zijn, kan je deze aanvinken tijdens het boeken. Maximaal 1 huisdier per boeking. 

Kan ik ook een huisje bij jullie neerzetten of bouwen?

Op dit moment niet. Mochten we ooit weer nieuwe zelfbouwplekken gaan uitgeven, dan zullen we dit zeker aankondigen via onze sociale media en website.
Voor gave kampeermiddelen kun je informeren naar een seizoensplek, maar ook hier is een behoorlijke wachtlijst voor

Is er wifi?

In de accommodaties is geen wifi. Maar gelukkig zijn de huisjes uitermate geschikt voor spelletjes en goede gesprekken! In de accommodatie en op het BuitenLandse terrein is geen wifi. Bij de bar (meestal) wel. En er is natuurlijk wel 4G dekking over het hele terrein.

Mag ik vuur maken bij het huisje?

We zijn dol op fikkie stoken, dus ja, dat mag! Wel graag met droog hout en op een veilige manier in een korf of schaal. Bijna elk huisje heeft wel een vuurplaats of vuurkorf. Dit kun je in de lijst met voorzieningen terugvinden. Anders zijn er vuurschalen te huur bij de receptie. 

Bij extreme droogte kan het zijn dat de gemeente een vuurverbod afkondigd. 

Zijn er fietsen te huur?

Wij verhuren zelf geen fietsen, maar verwijzen mensen graag door naar fietsenmaker Gelissen uit Schoonebeek. Het is aan te raden om minstens twee dagen van te voren contact op te nemen via telefoonnummer 0524 - 534818.

Mijn vraag staat er niet tussen.

Als je nog steeds geen antwoord hebt gevonden op je vraag, neem dan even contact met ons op! Dit kan via de telefoon (0591-553002) of via de mail (post@buitenland.com). 

Groepsaccommodaties

Wij zoeken accommodatie voor een groep.

Groepen tot 30 personen ontvangen we graag in Domecilië. Het is ook mogelijk om twee of drie Domes te boeken. Dan moet je natuurlijk wel rekening houden met de andere huurders. Meer informatie vind je hier en hier

Mogen we daar ons eigen gang gaan?

De Domes zijn onze groepsaccommodatie. Mocht je plannen hebben om de domes te boeken en er een activiteit te organiseren, neem dan even van tevoren contact op met accommodaties@buitenland.com. We horen graag wat je plannen zijn, en kijken graag met je mee of het past op BuitenLand, zodat iedereen er een fijne tijd kan beleven! 

Ditzelfde geldt voor Slapen in Kunst. Mocht je hier iets willen organiseren, overleg even met ons. Dan kunnen we samen kijken of het past bij ons en bij jullie.

Camping

Ik heb een vraag over de camping/kamperen.

Klik hier voor de meestgestelde vragen over de camping.