cultuur

Drenthe heeft een rijke historie met zijn Hunebedden en veenlandschap. Er is dan ook genoeg te zien en te beleven op het gebied van cultuur. We hebben de leukste tips hieronder op een rijtje gezet. 

Op de plek van voormalig dierenpark Emmen is nu het Rensenpark geopend. Je vind er een cafeetje, kunstexposities, een speeltuin en een kinderboerderij.

 Rensenpark

 Niet ver van BuitenLand ligt het openluchtmuseum '' Ellert en Brammert''. Een museum waarbij je teruggaat in de tijd. Het museum laat zien hoe mensen vroeger leefden en woonden in kleine zelfgebouwde hutjes. Er is een cafetje en een grote speeltuin. 

Ellert en Brammert

 Het smalspoormuseum is een museum in Erica, waarin de historie van het ontginnen van veengebeiden wordt tentoongesteld. Met een klein treintje, wordt er langs diverse rijksmonumenten gereden en maak je een te gekke tocht door prachtige natuur. Ook voor kinderen is er van alles te doen en te beleven in dit leuke en knusse museum.

Smalspoor Museum

 Het van Gogh huis Drenthe is gelegen op een steenworp afstand van BuitenLand. Het is een plek waar '' van Gogh'' heeft gewoond en gewerkt en waar nog allerlei geschiedenis is terug te vinden. Ook zijn er drie fietsroutes uitgezet die alle in en outs vertellen over het leven van ' van Gogh' en die je langs alle bijzondere plekjes en metershoge muurschilderingen leiden.

Van Gogh Drenthe

Een spannende en indrukwekkende plek is het gevangenismuseum in Veenhuizen. 

Gevangenismuseum

Niet direct om de hoek, maar op 40 minuten rijden ligt het Drents museum in Assen. Ze hebben vaak prachtige tentoonstellingenen en hier is veel te leren over de rijke Drenste historie. 

Drents Museum

Wie Drenthe zegt; zegt Hunebedden. Die mag dan ook niet ontbreken op dit lijstje. In Borger bevindt zich het grootste Hunebed van Nederland en die ligt in het Hunebedmuseum.

Hunebed centrum