EINDFEEST '23

Dit jaar eindigen we de 7e editie van BuitenLand natuurlijk weer met een KNALLEND Eindfeest. 

THE SEVEN YEAR ITCH''It's a time when big changes occur in your personality, love-life and even career'' Op 22, 23 en 24 september is het is derop of deronder met veel muziek, lekker eten en toffe randprogrammering! 

Muziek programmering: 

GOLDKIMONO: Goldkimono is een geliefd fenomeen, maar stiekem kennen we hem al jaren van zijn vroegere werk van het schrijven voor onder andere Anouk, Ferry Corsten, Diggy Dex en Van Velzen. In 2015 boekte de singer-songwriter groot succes met Kygo, voor wie hij de hitsingle "Firestone" schreef. In 2020 begon een nieuw avontuur: Goldkimono. Een geheel nieuwe vibe, esthetiek, stemming. Zijn succesvolle debuutsingle 'To Tomorrow', geproduceerd door Crada (Drake, Kid Cudi, Kendrick Lamar) is de perfecte kennismaking met de Nederlandse artiest. Zijn "reizigersmuziek" is een liefdesbrief aan de tijd dat hij in Californië woonde. Skaten, muziek maken, rondhangen op het strand. (artikel van: 013)

4B2M: De bandnaam klinkt misschien als een designer drug, maar het is de muziek zelf die je in hogere sferen brengt. Het acroniem staat voor vier broers, twee moeders: een ultrakorte bandbiografie. De twee broers leerden elkaar als kind kennen en schreven op twaalfjarige leeftijd samen liedjes. Door de stormachtige ontwikkeling van hun individuele muzikale carrières - ze speelden in succesvolle indie-, garage- en jazzbands - kwamen Teun, Cas (Go Back To The Zoo, St. Tropez), Rocco (De Staat) en Jimmi (Jo Goes Hunting) er nooit aan toe om samen muziek te maken. Tot nu...This is happening!

Power to the PipoDe jazz-funk wervelwind Power to the Pipo is in de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot een populaire live act. Niet alleen deed de band in de afgelopen drie jaar meer dan honderd optredens, maar werden ze hierbij meermaals vergezeld door muzikale helden, zoals Anton Goudsmit, Candy en Hans Dulfer en Eric Vloeimans. De band voelt zich net zo thuis op jazzfestivals als popfestivals. Zo speelden de mannen op Jazz in de Gracht, Jazz In Duketown,  Amersfoort Jazz en Breda Jazz maar ook op Mandala en ESNS én ze tourden in 2021 door het land met de Popronde.

Cardigan inn:  Cardigan Inn is een jonge post-punkband die de balans zoekt tussen verrassende melodieën en stevige grooves. Geïnspireerd door King Gizzard, Parquet Courts en The Talking Heads heeft dit viertal uit Amsterdam hun garagerock-oorsprong een frisse draai gegeven wat resulteert in een catalogus van zachtere popsongs en langere harde composities. (artikel: popronde)

DE BARON: De Baron maakt Guerrilla-Brass. Ze halen hun inspiratie uit verschillende wereldgenres: DesertRock, BalkanBeat en het Nederlandse levenslied. Ze creëren liefdevol anarchisme en storten bakken aan energie uit over het publiek (artikel:Boomagency)

Nusantara Beat: Dit zeskoppige monster is opgericht door een groep topmuzikanten die zich verbonden voelen met hun Indonesische roots en cultuur, een cultuur van samen muziek maken en opgroeien met een warme familieband waarbij muziek centraal staat. (artikel:zwartecross)

Madhara: Madhara's compositie is gebaseerd op muzikale souvenirs vanuit de hele wereld. Hun live set is een mooie combinatie van akoestische en elektronische geluiden dat je terug neemt naar mooie herinneringen.

Eva van Manen en Rory Ronde - silent concert Le Hérou  

Eva van Manen is artiest, songwriter, dichter en muziekproducer die inspiratie haalt uit verschillende stijlen zoals electronica, hiphop, indiepop en ambient. Afgelopen winter bracht Eva twee maanden door in een bos in de Belgische Ardennen waar ze ’Le Hérou’ maakte: fieldrecordings, zachte gitaren, electronica en poëzie vormen samen een serie troostvolle nummers waarvoor de natuur de grote inspiratiebron vormde. Tijdens dit concert in de tuin word je meegenomen naar deze plek. Te ervaren met een silent concert headphone op.

2+2=5, A Radiohead tribute

De openingstrack van Radiohead’s Hail to the Thief inspireert het viertal 2+2=5 om de Britse vijfmansformatie te eren. Met creativiteit, durf en een bandlid minder, ontstaat er toch een volwaardig Radiohead geluid.

Dj's: 

Luie Flikker: Dankt zijn naam aan zijn voorkeur om zittend te draaien, liefst met een airfryer aan zijn zijde. Voordeel van een luie flikker zijn: je hoeft nooit je sets voor te bereiden! Hierdoor weet je nooit welke muzikale kant het opgaat, maar knallen gaat het zeker!

Zwits: Zwits, speelt wat hij wil. Van house tot punk, van Afrikaanse boogie tot funky r&b. Hij zal het zien, jij zult het zien, wij zullen dansen.

BCKPCK: Amsterdams duo, bestaande uit Tuur en Patricia. Tuur heeft ooit Patricia leren draaien, nu draaien ze al jaren back to back. Begonnen in club JACK Amsterdam. Tuur geeft diepe grooves terwijl Patricia meer vocals laat horen of juist nog duisterder gaat.

El-Rub-a-Dub: El Rub-a-Dub verkent de buitenste velden van het muzikale spectrum en blijft tegelijkertijd met één been in de wereld van dub reggae staan.

Death Proof Disco: Gronings DJ-duo met een liefde voor house, edits en funk. Maar sta niet raar op te kijken als er ineens een dikke hiphop of reggaeton klapper de hoek om komt zeilen… bij Death Proof Disco kan het zomaar alle kanten op gaan.

Miss MarissMiss Mariss draait al jaren funky tech house en staat bekend om haar aanstekelijke energie.

Malleducci: Emotie, extase en ritme met een sprankelende ondertoon.

Randprogrammering:

Nachtschade (expositie): 'Nachtschade' is een fotoserie van Heleen Haijtema in de natuur over de 'gevreesde' planten, gefotografeerd met flitslicht in de nacht. Volg het blotevoetenpad!

Living Monuments of The DeepIn Living Monuments of the Deep eren Esther van der Heijden en Nosh Neneh sculpturale en monumentale kostuums bedreigde oceaansoorten. De hybride wezens overstijgen de scheidslijnen tussen mens en dier en nodigen ons uit om onze band met soorten die op het punt van uitsterven staan opnieuw te evalueren.

Simon Hardt:  'Elk instrument vertegenwoordigt een fase in mijn leven. Beginnend met de gitaar als mijn vonk voor de liefde voor muziek. Gelukkig ontdekte ik het magische geluid van de Handpan en besloot ik een aantal jaren als straatartiest te gaan leven. Kort daarna kwam de Didgeridoo in mijn leven, wat me inspireerde om soundhealing en geleide meditaties te gaan doen. Ik hou ervan om alle instrumenten te combineren om een magische sfeer te creëren, waarin iedereen kan dansen en loslaten.'

Het Kanaal 'Bomberus': Dit muzikale kunstenaarscollectief neemt je mee naar ver voor het ontstaan van de mens tot een plekje in de toekomst in een muzikaal stripverhaal over een hommel.

Afromix: Een energieke en opzwepende dansperformance, onder begeleiding van percussionisten Ibou Ndong en Bas Tigchelaar, waarbij het gaat om krachtig dansen en jezelf laten gaan. Doe je mee met de workshop? Neem je flesje water mee want we gaan zweten!

Wim Hof: Wordt wakker met een lekker ijsbad!

Get-your-glow-on yoga (gratis) : Not-so-traditional sun salutations, diep ademhalen, voelen, verbinding maken met jezelf en met anderen. Zolang je in beweging bent, loslaat en samen plezier hebt, ga je de rest van de dag lekker in je energie én met die GLOW!

Salmari Sanctuary: Kniel voor de Salmari-goden en smul van dit zwarte goud.

Wildplukwandeling: Ga mee op pad met Gonny om kruiden te plukken en je eigen dipjes te maken! 

Sauna, hottub en  * massages
Even lekker relaxen en ontgiften tussen al het feesten door.

The Spirit Birds
Vind jouw innerlijke dier bij de secret stage.

Didgeridoo workshop
Marlien deelt haar liefde voor dit traditionele instrument met jullie. Deelname op basis van donatie, volg het blotevoetenpad!

Kidi Blixum: Laat je meenemen op een magische reis door de woestijnen van Egypte met Kidi Blixum die aan het roer staat. Op deze groovy Arabische muziek kun jij al het zand van je afschudden want stil blijven staan is geen optie!

* Muziekboswandeling: Workshop natuurinstrument maken (voor kids) . Wil jij ook altijd overal op tikken en rammelen omdat je overal muziek mee wilt maken of wil je überhaupt eens muziek maken? Tijdens de muziekboswandeling ga je op zoek naar stokjes en draadjes om jouw eigen instrument mee te maken.

Kinderprogrammering: Voor de kinderen is er verder ons timmerdorp (gratis), schminken, kinderdisco, muziekinstrumenten maken met materialen uit de natuur en veel springen en klimmen!

Workshops met een * zijn op reservering en te boeken via deze link.

Je ticket is vanaf NU online te boeken samen met je plek! Heb je zin om te komen helpen bij op- en afbouw in ruil voor een onvergetelijk weekend?! Word dan crewlid en meld je hier aan.