Kamperen - Veelgestelde vragen

Camping

Wanneer kunnen we boeken?

Seizoen 2024 kun je boeken vanaf 4 december!

Ik heb me vergist bij het boeken. Wat nu?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een kind vergeten bent of dat je juni en juli door elkaar hebt gehaald. Geen enkel probleem; een kampeerboeking kan altijd gewijzigd worden. Zoek je reserveringsnummer even op en mail of bel ons dan om het te regelen. 

Let op: als je maar aan je boeking blijft schaven, gaat het ten koste van onze buitenspeeltijd! Het kan zijn dat we dan wijzigingskosten (15%)  in rekening brengen.
Een datum wijzigen is helaas geen kleine wijziging en daarom rekenen wij daar ook 15% administratiekosten voor. Je kunt je boeking alleen verzetten binnen het kampeerseizoen van dit jaar. Je kunt dus niet verplaatsen naar volgend seizoen.

Ik wil graag in termijnen betalen.

In principe betaal je je plekje direct na het boeken. Wanneer een boeking niet betaald is, weten wij namelijk niet zeker of je wel komt.
Als het nu even niet uitkomt, mag je altijd een aanbetaling doen. Deze is ten minste 30%. De rest van het bedrag moet bij een kampeerboeking een maand voor aankomst binnen zijn. Om dit te regelen, zul je even contact met ons op moeten nemen (houd je boekingsnummer bij de hand!). We vragen hier €10,- administratiekosten voor.

Mag mijn auto op de camping?

De camping is autoluw. In- en uitladen vinden we geen probleem, maar de rest van de tijd moet je auto op een van onze parkeerplaatsen staan. Er is er eentje bij de ingang en receptie (die is dichtbij de accommodaties en belltenten) en een tweede achter de camping (die is voor kampeerders het dichtste bij). Kom je met meer dan één auto? Die moet dan sowieso op de kampeerplaats achter de camping. Elk extra voortuig kost €10,-

Campers en auto’s met daktenten mogen uiteraard wél op een kampeerplek staan.

Hoeveel ampère bieden de elektra-aansluitingen op de camping?

Kampeerplaatsen hebben 10 ampère stroom. Je hebt een campingstekker nodig (ook te koop in de receptie).

Let op: stroom is bij ons inclusief. Als je zelfvoorzienend, off-grid en megaduurzaam kampeert, neem dan even contact met ons op.

Mag mijn hond mee?

Huisdieren zijn welkom op Buitenland. Je kunt bij het boeken aanvinken dat de hond of kat mee komt. Op het terrein moeten ze altijd aan de lijn en uitlaten doe je buiten de camping en gewapend met poepzakjes! Goed om te weten dat honden niet zijn toegestaan bij het zwemmeer. Maar je kunt in het bos naast BuitenLand wandelen met de hond tot het je een lieve lust is.

Mag ik vuur maken bij mijn tent?

Dat mag zeker; in een vuurschaal (op pootjes!) en met droog hout. Als er een vuurverbod van kracht is vanuit de gemeente wegens droogte os smok houden wij ons hier aan.  Je mag een vuurschaal en hout van huis meenemen, maar in de receptie hebben we het ook (tegen betaling).
Hout sprokkelen in het bos mag niet van de boswachter!

Tot wanneer duurt het kampeerseizoen?

In 2024 begint het seizoen tijdens het Paasweekend (29 maart). Het seizoen loopt tot het einde van de Herfstvakantie. We doen niet aan winterkamperen, maar ben je in de buurt en zoek je een plekje voor de nacht zullen we je niet voor de slagboom laten staan. Bel dan even het nummer op de deur van de receptie.

Wat is het verschil tussen hoog- en laagseizoen?

Tijdens de weekenden en de schoolvakanties is de bar open en organiseren we volop activiteiten. Ditzelfde geldt voor Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Daarom zal het drukker zijn en betaal je meer voor je kampeerplek. Dit is ons hoogseizoen. 

Doordeweeks is Buitenland over het algemeen een plek om lekker tot rust te komen. Om een vuurtje te maken en eindelijk eens dat boek uit te lezen. Tijdens het laagseizoen zijn wij soms nog wel aan het klussen op de camping - spreek ons vooral aan als je last van ons hebt, dan passen we ons graag aan. Tijdens het laagseizoen is er veel minder programmering en beperkte horeca.

Let op: dit geldt voor kamperen. Voor verhuur van accommodaties hebben we een andere definitie 

Kunnen we Hemelvaart en/of Pinksteren vieren op Buitenland?

Absoluut! Tijdens Hemelvaart en Pinksteren staan we AAN. Verwacht gekkigheid, gezelligheid, drukte en feestjes. In onze programmering is genoeg te doen voor jong en oud. We proberen rekening te houden met de flow van het weekend; daarom is het het leukste als iedereen er het hele weekend bij is. Wij hebben om die reden een vaste prijs tijdens Hemelvaart en Pinksteren: je betaalt een standaardprijs voor alle nachten op Buitenland. Uitchecktijden zijn er dus niet, maar als je eerder weggaat, kunnen wij helaas geen geld teruggeven. Wil je één nachtje sfeerproeven? Dan kun je tijdens het weekend even bellen. Pas dan kunnen we zeggen of er nog plek voor je is.

Ook tijdens Hemelvaart en Pinksteren nemen we geen groepsboekingen aan. Iedereen moet dus los boeken. Als je net zo flexibel bent als wij, lukt het zeker om bij elkaar te staan. Het is slim om een verlengsnoer mee te nemen!

Kan ik mijn tentje laten staan tussen twee weekenden kamperen in?

Dat kan, maar alleen tijdens het laagseizoen! Het kost 10 euro per nacht om je kampeermiddel leeg op een plek te laten staan. Je kunt dit niet via de site boeken, dus geef het even op een andere manier aan ons door.

Kunnen we trouwen/een feestje geven op Buitenland?

We zijn gek op feestjes! Maar we vinden wel dat onze feestjes voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Om die reden kun je geen feestje of bruiloft vieren op Buitenland en de camping ook niet afhuren.

Zijn er inchecktijden?

Tijdens het hoogseizoen ben je vanaf 14.00 welkom. De receptie is tot 17.00 geopend (op maandag en vrijdag tot 20.00). Het is fijn als we van te voren weten dat je later aankomt maar als er niemand aanwezig is in de receptie, dan hangen we altijd een telefoonnummer op de deur dat je kunt bellen.

In het laagseizoen zijn we flexibeler en vinden we het niet erg als je eerder wilt arriveren of later wilt gaan.

Let op: voor bell-tenten, slapen in kunst en accommodaties gelden andere in- en uitchecktijden!

Hoelaat moeten we uitchecken?

In het hoogseizoen moet je plek rond het middaguur leeg zijn. In het laagseizoen kun je het zo rustig aan doen als je zelf wilt.

Let op: dit geldt voor onze kampeerplekken. Belltenten en accommodaties hebben wél strikte in- en uitchecktijden.

Moet ik reserveren?

Wil je verzekerd zijn van een plek, dan is boeken aan te raden! Wij doen niet aan reserveringskosten, dus lekker doen. Scheelt ook weer tijd bij het inchecken. We houden in de zomervakantie dagelijks een aantal plekken vrij voor mensen die op de bonnefooi komen, maar op = op!

We kunnen niet komen. Wat nu?

Binnen 48 uur na het boeken kun je altijd zonder problemen annuleren. Daarna hanteren wij de Recronvoorwaarden, dus is annuleren niet meer kosteloos. Je vindt de voorwaarden hier. Denk voor je boekt even aan een annuleringsverzekering!

Als je wilt annuleren, zoek dan je boekingsnummer even op en mail ons. 
Mocht het echt overmacht zijn dan kunnen we kijken of we de boeking voor je kunnen verplaatsen naar een ander moment in het seizoen. En het kan zijn dat je een meerprijs moet betalen. Boekingen worden niet verplaatst naar het volgende jaar. 

Wat is het minimum aantal nachten dat ik moet boeken?

Tijdens de drukste weken van de zomervakantie kun je alleen per week boeken, met vrijdag als aankomstdag. Hierdoor hebben we slechts een dag in de week gekkenhuis! De rest van het seizoen kun je komen en gaan wanneer je wilt. 

Wil je wél komen tijdens de zomervakantie, maar niet voor een week? Bel of mail ons dan een paar dagen van te voren even, we houden namelijk altijd wat bonnefooiplekjes vrij (maar op=op). 

Hebben jullie een trekkersveld?

Natuurlijk! We hebben een veldje voor mensen met kleine tentjes. Je hebt dan geen stroom en geen parkeerplek. Deze plekken kun je niet via de website boeken maar zijn ter plekke altijd beschikbaar. Even mailen mag natuurlijk ook.

Verhuren jullie ook fietsen?

Wij verhuren zelf geen fietsen, maar verwijzen mensen graag door naar fietsenmaker Gelissen uit Schoonebeek. Het is aan te raden om minstens twee dagen van te voren contact op te nemen. Hun telefoonnummer is: 0524 - 534818.

Wat verhuren jullie dan wel?

Eigenlijk alleen maar kampeerplekken, bell-tenten en accommodaties. En vuurschalen!

Maar geen koelkasten, partytenten, picknicktafels, etc. Back to basic! Via een andere partij huren kan natuurlijk wel. Laat het de receptie wel van te voren weten als er een bezorgdienst langskomt voor jullie!

Kan ik mijn elektrische auto opladen op BuitenLand?

Ja, zeker! Sinds kort hebben wij een aantal laadpalen op de parkeerplaats. Via je laadpas kun je dit op de gebruikelijke manier afrekenen. Wel fijn als je je auto weer 'normaal' parkeert zodra de batterij opgeladen is, zodat de laadpaal weer vrij is voor andere gebruikers

Is er een campingwinkel op het terrein?

In de receptie kun je wat onmisbare zaken en leuke souvenirs kopen, maar geen levensmiddelen. In Nieuw-Amsterdam (zo’n drie kilometer verderop) zitten meerdere supermarkten. In de bar verkopen we 's ochtends verse broodjes, croissantjes, sapjes en natuurlijk heerlijke koffie :)

Is het zwemmeer veilig?

Ja. Maar zwemmen is uiteraard altijd op eigen risico en het is natuurlijk verstandig om toezicht op je kinderen te houden. Het zwemmeer is eigendom van de gemeente. Het water is schoon en er komt geen blauwalg voor. Het zwemmeer heeft een ondiep en een diep gedeelte.

Ik wil naast mijn vrienden staan. Hoe regelen we dat?

Dan moet je een plekje naast elkaar boeken. En dat kan heel makkelijk gewoon via de website, het wijst zich vanzelf.


Ik wil een plek dichtbij een toilet/ver weg van de bar/in de ochtendzon?

Je kunt boeken via de plattegrond op de website, en zo zie je dus heel makkelijk waar de bar is, de toiletgebouwen en hoe je staat ten opzichte van de zon.

Wij willen komen kamperen maar zijn onder de 18, mag dat?

Nee. Helaas is het niet mogelijk om zonder (ouderlijk) toezicht te komen kamperen als je nog geen 18 jaar bent. Boek je wel een plek en ben je minderjarig, weet dan dat we je bij aankomst (kunnen) weigeren.

Hebben jullie ook seizoensplekken?

Ja, die hebben we. Stuur ons een mailtje als je meer informatie wilt ontvangen over het volgende seizoen, dan zetten we je op de interesselijst. We hebben nog geen definitief beleid en evalueren elk jaar. Na de jaarwisseling weten we meestal wel wat we qua seizoensplekken willen! 
Weet wel dat ze erg gewild zijn en dat er niet veel vrijkomen, dus dat de kans dat je er eentje kunt bemachtigen op het moment niet groot is...

 

Mag ik een huisje bouwen (op een seizoensplek)?

Nee, dat mag niet. De seizoensplekken zijn alleen bedoeld voor gezellige caravans, campers en tenten. Heb je wat anders leuk, mail even om te horen wat de mogelijkheden zijn. Jaarplekken voor zelfbouw geven we op dit moment niet uit. 

Mogen we ook een dagje langskomen?

Absoluut. Bezoekers die niet blijven slapen mogen gratis langskomen. Als je logees krijgt of een logee bent, kun je dit via de mail of in de receptie aangeven. Je betaalt dan logeekosten en toeristenbelasting.

Maakt het uit of ik een tent of camper of caravan of auto met daktent of een iglo heb?

Je reserveert bij ons een plek en dan mag je helemaal zelf weten wat je voor kampeermiddel neerzet. Als je denkt dat het zelfs voor ons te gek is, neem dan van te voren even contact op.

Mocht je camper, bus of iglo nou gigantisch zijn, boek dan een grote kampeerplek. Dit is voor objecten langer dan 8 meter. Ben je nou echt écht gigantisch, neem dan even contact op met de receptie, dus kunnen we met je meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Hoe groot mag mijn kampeermiddel maximaal zijn?

Wij proberen altijd plek te maken voor bijzondere en soms dus ook grote kampeermiddelen. Dit seizoen hebben we voor het eerst grote kampeerplekken, voor campers / circuswagens vanaf 8 tot 12 meter. Nog langer? Neem dan contact op met ons, dan kijken wij waar we je kunnen neerzetten.

Ik kan niet betalen via de link in de mail.

We hebben liever dat je het nog een keer probeert op een later moment. Als het dan weer niet lukt, mail ons dan even. Woon je niet in Nederland, dan werkt iDeal meestal niet. Je kunt dan Sofort of Bancontact selecteren. 

Waar is het groepsveld gebleven?

Per 2022 is het groepsveld niet meer in gebruik. Bij elkaar staan kan in nog steeds door losse boekingen te maken en plekken naast elkaar te boeken. 
Kom je met meer dan 4 groepen? Neem dan even contact met ons op, dan kijken we samen even of het klikt. 

Mijn vraag staat er niet tussen.

Als je nog steeds geen antwoord hebt gevonden op je vraag, neem dan even contact met ons op! Dit kan via de telefoon (0591-553002) of mail (post@buitenland.com). 

Activiteiten

Wat voor activiteiten zijn er?

In het weekend en in de vakantie is er bij ons dagelijks programmering (en horeca!). Om een idee te krijgen van wat we wel doen, kijk op onze pagina met activiteiten. Neem tijdens het laagseizoen lekker spelletjes, een goed boek en je zwemkleding mee om jezelf te vermaken.

In de herfst- en winterperiode organiseren we in principe geen activiteiten en is BuitenLand een plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de natuur. Er is genoeg te doen in de buurt en we geven je uiteraard graag tips!

Kan ik een activiteit organiseren?

We staan open voor leuke dingen! Je kunt contact opnemen met podium@buitenland.com.

Mogen we optreden op de camping?

Wij zijn dol op spontaan gitaargetokkel bij het kampvuur en zangsessies onder de douche. Wil je op ons podium optreden? Mail dan naar: podium@buitenland.com. Stuur even een demo of filmpje mee. 
En hou de site in de gaten voor onze jamsessies. Neem je instrument mee en haak lekker aan.

Is er geluidsoverlast?

Onze ongeschreven regel is dat het op het terrein na 23.00 stil is. Wie daarna nog niet moe is, kan in de bar terecht. In het weekend hebben we vaak bandjes op ons podium staan en dan wijken we soms van deze tijden af omdat het zo fijn is om in de openlucht te dansen! Tijdens Hemelvaart en Pinksteren gaan we na 23.00 ook nog even door! 

Heb je last van je buren? Spreek ze dan vooral even aan. Kom je er onderling niet uit, dan kun je in het uiterste geval de receptie telefoon bellen.

Buitenbar

Wanneer is de bar geopend?

De Buitenbar is alleen open tijdens het kampeerseizoen! Je kunt dagelijks terecht voor een kop koffie of een biertje. De keuken is elk weekend open.

In het hoogseizoen (tijdens de mei- en zomervakantie) is de bar 7 dagen per week open van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat voor ontbijt, lunch, diner en oké, dat laatste biertje. Nee, echt de laatste....

Tussen januari en Pasen is de bar gesloten.

Hebben jullie ook glutenvrije of vegan maaltijden?

Wij hebben elke dag een andere kaart omdat we werken met verse, lokale producten en omdat we niet van verspillen houden. Vaak hebben we er een glutenvrije en/of veganistische optie tussen staan en anders kan je altijd even vragen wat er mogelijk is. 

Let op: deze gerechten worden wel in een keuken bereid waar met gluten en dierlijke producten wordt gewerkt. Ben je echt heel erg allergies voor iets of heb je een zware intolerantie voor iets, raden we je aan om dit heel duidelijk door te geven of gewoon lekker je eigen broodje (of iets anders) mee te nemen. Het blijft altijd op eigen risico

Moeten we reserveren bij de Buitenbar?

Groepen groter dan tien kunnen reserveren door minstens twee dagen van te voren te mailen naar buitenbar@buitenland.com. Verder is het niet mogelijk om te reserveren, dus soms zul je even moeten wachten aan de bar/bij het vuur/met je neus in de zon.

Verkopen jullie ook verse broodjes?

In het weekend en tijdens het hoogseizoen kun je ‘s ochtends verse broodjes en croissantjes kopen bij de bar.

Kan ik contant betalen?

Ja, natuurlijk. Zowel in de bar als bij de receptie. 
Het is wel handig als je even een mailtje stuurt als je jouw boeking contant wilt betalen bij aankomst, dan vallen we je niet lastig met herinneringen en telefoontjes.

De activiteiten boek je via de website, daar is betalen met iDeal de norm. Mocht dit echt niet lukken, kunnen we altijd een oplossing bedenken. Kom dan even langs de receptie.

Accommodaties

Ik heb een vraag over jullie accommodaties.

Klik hier voor de veelgestelde vragen over onze huisjes.