BuitenLand en duurzaamheid

BuitenLand gaat zoveel mogelijk samenwerkingen aan met bedrijven die het ook goed voor hebben met onze planeet. We hebben een gouden Greenkey keurmerk, bankieren bij de Triodos en doneren samen met onze BuitenLand gasten aan de Vakantiebank! We schenken biologische bieren van Gulpener, en hebben een kaart met geweldige biologische wijnen van Coenecoop. We verkopen geweldige handgedraaide kroketten van Krokettenkunst (ga ook eens naar zijn snackbar hier in de buurt!) Vegan jackfruit kroketten zijn van Meat Jack. De ijsjes zijn bio en komen van Boerderijs en we hebben vegan ijsjes van Mongomery's. Frisdrank maken we zelf met siropen van Saru Soda en bruiswater uit de tap, dat scheelt weer een hele berg transport en flesjes! Vega(n) voedsel staat bovenaan en waar we dierlijke producten gebruiken stellen we de hoogste eisen aan hun welzijn. We kopen vlees daarom bij De Drentse Wei!

Het beddengoed waar je op slaapt is fairtrade en onze schoonmaakmiddelen zijn meukvrij.  Op de daken liggen heatpipes die de zon gebruiken voor je warme douche. De beplanting op het hele terrein wordt ieder jaar diverser zodat de vogels en insecten het hele jaar te eten hebben. Bij de bouw van de accommodatie worden veel hergebruikte materialen toegepast en bijvoorbeeld de vlonders bij de nieuwe afwastafels zijn van biobased houtcomposiet gemaakt! Je kan je reis naar BuitenLand CO2 neutraal maken. Camper Homie investeerd ter compensatie van jou vervuilende diesel olivijnzand. Op BuitenLand vindt je ook een pad van dit CO2 slurpende grind. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, en heb je nog goede ideeen laat het ons dan weten! 

                                                     

 

 

 

 

Samenwerkingen

 


 

BuitenLand is blij om samen te werken met de VakantieBank. We beseffen maar al te goed dat een weekendje kamperen of een zomervakantie niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Door middel van donaties aan deze organisatie, kunnen gezinnen die onder bijstandsniveau leven een week lang zonder zorgen op vakantie. Tijdens het boeken kun je ervoor kiezen een donatie te doen aan deze stichting. 

 

Camping Buitenland is heel blij met de steun van het ELFPO, het europees landbouwfonds voor plattelands ontwikkeling. Dit fonds heeft tot doel het vergroten van het concurrentievermogen van de Europese land- en bosbouw, het verbeteren van milieubeheer en het verbeteren van sociale en economische leefomstandigheden in plattelandsgebieden. Daarnaast wordt het fonds ingezet bij het steunen van plannen voor het ontwikkelen van specifieke plattelandsgebieden en het geven van technische bijstand. Europa investeerd hiermee in zijn platteland. 

www.europa-nu.nl