BuitenLand en duurzaamheid

BuitenLand gaat het liefst samenwerkingen aan met bedrijven die het ook goed voor hebben met onze planeet:

BuitenLand is in bezit van de Gouden GreenKey. Dit is een duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven. 

Lees hier onze MVO verklaring.

Onze  bankzaken doen we bij de Triodos bank, een bank die alleen haar geld investeert in de reële economie op basis van duurzaamheid. Niet alleen heeft de Triodos bank ons geholpen bij het financieren van onze campingdroom, maar we doen er ook al onze dagelijke bankzaken.

Camping BuitenLand gebruikt verf van Wijzenol, duurzame verf op basis van water en lijnolie. Dankzij Wijzenol hebben we ondermeer de buitenbar en de toiletblokken binnen én buiten kunnen schilderen met verf die past bij datgene wat wij belangrijk vinden; een zo duurzaam mogelijke samenleving.

Op de daken van de BuitenBar en de toiletgebouwen, vind je zonneboilers van Solar Zon-techniek. Hierdoor kunnen wij met de kracht van de zon, het hele jaar door beschikken over warm water.

Ook in de BuitenBar proberen we zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo halen wij ons vlees bij de Woeste Grond, de natuurslager voor diervriendelijk, duurzaam, meukvrij en grasgevoerd natuurvlees. De koeien van de Woeste grond lopen vrij door de Drentse natuurgebieden voor ze ons vlees leveren.

Op de tap van de BuitenBar zit biologisch bier van de limburgse familie brouwerij Gulpener. Dit 100% biologisch pilsener is gemaakt van uitsluitend biologisch geteelde gerst- en hopsoorten. 

Thijstea is is een heerlijke iced tea van fruit dat eigenlijk zou worden weggegooid omdat het dik, krom of lelijk is.

 

Camping Buitenland is heel blij met de steun van het ELFPO, het europees landbouwfonds voor plattelands ontwikkeling. Dit fonds heeft tot doel het vergroten van het concurrentievermogen van de Europese land- en bosbouw, het verbeteren van milieubeheer en het verbeteren van sociale en economische leefomstandigheden in plattelandsgebieden. Daarnaast wordt het fonds ingezet bij het steunen van plannen voor het ontwikkelen van specifieke plattelandsgebieden en het geven van technische bijstand. Europa investeerd hiermee in zijn platteland. 

www.europa-nu.nl

 


 

Wij zijn heel blij met de samenwerking tussen BuitenLand en de VakantieBank. We beseffen maar al te goed dat een weekendje kamperen of een zomervakantie niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Door middel van donaties aan deze organisatie, kunnen gezinnen met een bijstandsinkomen, of minder, een week lang zonder zorgen op vakantie. Tijdens het boeken kun je ervoor kiezen een donatie te doen aan deze stichting. Dit is natuurlijk niet verplicht.