Zelfbouw

Pioniers
Waar vroeger ooit de stacaravans stonden die omringd waren door coniferen, verrijzen nu allerlei bijzondere huisjes gebouwd door zelfbouwers. Deze zelfbouwers hebben een jaarplaats op de camping en noemen we ook wel de pioniers omdat zij er vanaf het begin bij waren toen we het verpauperde kampeerterrein aankochten. Veel meer dan een droom en een hoop idealen was er toen nog niet.

In plaats van jaarplaatsen voor stacaravans, gaven we deze plekken uit als zelfbouwkavels. Al snel ging dit als een lopend vuurtje rond en werden we overstelpt met aanvragen. Omdat er zoveel op ons af kwam lasten we een stop in op de uitgifte van deze zelfbouwkavels. Deze is nog steeds van kracht. We hanteren geen wachtlijst dus het heeft niet zoveel zin om ons hierover te mailen. Mocht dit veranderen dan laten we dit zeker via sociale media en de de website weten!


Openluchtmuseum
We zijn ons nu aan het oriënteren hoe we verder gaan met de ontwikkeling van dit deel van het terrein. Of we meer kavels gaan uitgeven of zelf in samenwerking met verschillende architecten huisjes gaan bouwen weten we nog niet. Het idee achter de ontwikkeling van de huisjes op BuitenLand is in ieder geval dat er een soort openluchtmuseum voor architectuur ontstaat waar je doorheen kunt dwalen. Een collectie huisjes die stuk voor stuk door beschikbaar budget, vormgeving en toegepaste technieken en materialen uniek zijn. Van high-end architectuur tot zelfbouw met hergebruikte materialen.

Bij accommodaties is een verzameling te zien aan huisjes die al gebouwd zijn door de pioniers en inmiddels worden verhuurd.