De begeleiding

Esther Reijn en Leonora Reijn

Esther en Leonora zijn zussen die samen het bedrijf Reijn Retraites leiden. Esther is Ademcoach en Leonora is therapeutisch coach (www.leonorareijn.nl)

Esther en Leonora zijn dochters van kunstenaars en opgegroeid in een vrije omgeving waarin creativiteit, openheid en spiritualiteit centraal stonden. Van kinds af aan zijn ze vertrouwd met begrippen als persoonlijke groei, therapeutisch werk en zelfontwikkeling. Ze brachten hun zomers door in hippiekampen, bouwden tipi’s in de tuin en aten veganistisch lang voordat dat hip was. Eenmaal volwassen zijn ze beide een meer ‘aards’ leven gaan leiden. Esther heeft Sociologie en Wijsbegeerte gestudeerd, een B&B gerund op Curaçao en is een van de initiatiefnemers van Camping BuitenLand. Leonora is gepromoveerd in de Sociale Wetenschappen, heeft lesgegeven aan de universiteit en geschreven voor glossy vrouwenbladen. Zowel Esther als Leonora zijn inmiddels min of meer terug bij hun roots: Esther is opgeleid tot ademtherapeut en Leonora heeft een life coaching praktijk.

Esther en Leonora staan voor een nuchtere en aardse aanpak - liever niet te zweverig. Maar wel met ruimte en respect voor alle verschillende invalshoeken die de essentie van het menselijk bestaan proberen te ontrafelen.

Leonora Reijn    Esther Reijn

Eva de Graaff

Eva is Yin yogadocent en advocaat/trainer. Op Camping Buitenland zijn we al langer dol op Eva, omdat ze de kunst verstaat om de diepe ontspanning en rust die yin yoga geeft kan overbrengen vanuit een stevige verankering in de werkelijkheid, met beide benen op de grond. Ze heeft naast haar succesvolle ‘wereldse’ carrière ook een lang zelfontwikkelingspad bewandeld, waarbij het boeddhisme en non-dualisme voor haar belangrijke invalshoeken zijn. Toen ze door haar doeners-mentaliteit - die haar overigens veel gebracht heeft - vastliep, was yin yoga haar redding. “Toen ik begon met Yin Yoga kwam er veel bij elkaar. Ik kon bijna niet geloven dat zo weinig 'doen', zo veel effect kon hebben. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Ik voelde zoveel meer ruimte in mijn lichaam, maar had ook meer energie en het was opvallend rustig en stil in mijn hoofd. Ik voelde me zo veel meer aanwezig en gegrond.” Die ervaring besloot ze door te geven en ze volgde de intensieve Yin Yoga opleiding bij De Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos (200 uur). Ze geeft nu, naast haar baan als advocaat, Yin yogalessen en begeleidt retraites. Meer info over Eva kun je vinden op www.yincorporated.nl

"De manier waarop Eva yin yoga geeft is uniek en eigen-wijs. Eva is op liefdevolle wijze aanwezig en geeft je het gevoel dat alles wat jij voelt en ervaart oké is. Het hoeft niet anders, beter of aan verwachtingen te voldoen. Het gaat helemaal over verbinding maken met jezelf via je lichaam, op jouw eigen wijze. Dat zorgt voor diepe ontspanning en een gevoel van rust en vrede."

"Eva weet echt waar ze het over heeft. De coherentie en de interessante informatie die ze prettig gedoseerd toevoegt aan haar les, maakte dat ik graag meer van Eva's lessen wilde volgen. Ik beveel haar van harte aan!"

Eva de Graaff

Contact

Je bent van harte welkom op onze Driedaagse Retraites!
Heb je vragen of wil je even sparren om te horen of deze retraite precies is wat je nodig hebt? Neem dan contact op met Esther 06-19354658 (whatsapp).

Of boek alvast je plek door in een van de retraite periodes een belltent of kampeerplek te boeken en het arrangement 'Driedaagse Retraite' te selecteren. 

Data

Dinsdagavond 9 mei tot vrijdagmiddag 12 mei
Dinsdagavond 30 mei tot vrijagmiddag 2 juni 
Meer data volgen binnenkort! 

Lees hier de uitgebreide programmabeschrijving