Natuur

Wandelen vanuit BuitenLand

Vanaf BuitenLand wandel je zo het Dalerveense veen in. Een fijn bos met prachtige varens onder de bomen. Struin gerust ook van de paden af, of stamp door de plassen op je blote voeten. Voor een langere wandeling (8-10km) is er een verbinding via het Noorderbos naar Dalerveen. Daar kan je een ijsje eten bij Cafe Boerhoorn. Of je maakt een rondje van 5km via het fietspad tussen de weilanden door dat uit komt bij de sluis aan het Stieltjeskanaal. Tip: voor kinderen die niet zo lang willen lopen, huur een pony om mee te nemen bij Manege Kuipers!

Bargerveen met Schaapskooi en lunch

Het Bargerveen is een bijzonder en uitgestrekt natuurgebied vlakbij BuitenLand. Het is leuk om de schaapskooi te bezoeken, waar je lammetjes en konijntjes kan aaien. En de grootste beloning is dat je na een flinke wandeling heel lekker kan lunchen bij Wollegras.

Schaapskooi Bargerveen

Zandduinen in Beerze

Op 30 min rijden kan je prachtig wandelen over de zandduinen. Neem als startpunt voor je wandeling de Beerzerpoort en je wandelt via een heuvelig pad zo de zandduinen in. Zelfs te doen met een kinderwagen kan mee als je een beetje doorzet. 

Poolshoogte

Mooie wandelingen en een geweldige klimtoren met weids uitzicht. De boswachter kon hier vroeger poolshoogte nemen en zien of er bosbranden waren, vandaar de naam. Het mooi vormgegeven cafe De Poolshoogte heeft een fijn teras en is ook in de winter open. Ook vind je hier een kabouterpad voor de kleintjes. Ongeveer 25 min rijden. 

Poolshoogte

Boomkroonpad

Hoog tussen de bomen op de Hondsrug bevindt zich het Boomkroonpad. Een pad van 125 meter lang. Vanuit de worteltunnel loop je tussen de boomkruinen door naar een punt van 22m hoog. Ook fijn, er is ook een mooie natuurspeeltuin, een winkeltje en een koffietentje. Ongeveer 30 min rijden. 

 Boomkroonpad

Helder blauw meer net over de grens in Duitsland

Op 30 min rijden is een prachtig zwemmeer met helder blauw water de Dankernsee. Je kan er in de winter een mooie wandeling maken en in de zomer fijn zwemmen. Er is ook een waterskibaan op het meer. 

Dankernsee

Hondsrug

BuitenLand ligt op de rand van het Unesco Global geopark de Hondsrug. Een uniek natuurgebied. De ruggen en dalen werden gevormd door de ijstijd. En de sporen van de prehistorische mens zijn nog terug te vinden. Er is van alles te ontdekken in dit unieke stuk natuur met diepe geheimen en een rijke historie.

 Unesco park de Hondsrug 

Fietsen

Fietsknooppunt 23 loopt langs BuitenLand en vanuit hier volg je mooie routes door Drenthe. Ook vind je hier de 'van Gogh' fietsroute. 

van Gogh fietsroutes