SPA LA BUITENLAND 2021

SPA LA BuitenLand staat dit jaar in het teken van ‘nieuwe inspiratie, wijsheid en kennis opdoen voor het komende jaar!” De bekende spa-programmering (hottubs, sauna, ademsessies, ijsbaden, zweethut, massages) wordt aangevuld met workshops van bijzondere mensen die jouw creatieve geest voeden zodat je het komende jaar alles uit jezelf kan halen. 

Twee midweken en drie weekenden lang is BuitenLand de plek om jezelf helemaal op te laden voor het nieuwe jaar. Bij de BuitenBar richten we een werk-zone in met goede wifi en nog betere koffie. Dus neem je werk gerust mee en bouw je eigen ideale retreat om in september volledig verkwikt, opgeladen en uitgerust aan het nieuwe werkjaar te beginnen! 

Reserveren kan door een kampeerplek of Belltent te boeken. Er zijn geen extra kosten. Alle programmaonderdelen zijn ter plekke los te boeken bij de inschrijfbalie! 

Datum zaterdag 27 augustus t/m zondag 12 september 2021

De eerste week is er ook kinderprogrammering van de CamperNanny, Ouder/Kind Yoga, Scrub maken & het Timmerdorp. De tweede week zijn alle scholen weer begonnen en mogen de volwassenen de hele speeltuin overnemen. 

De weekenden zijn volgeboekt. In de midweken zijn nog een paar plekken om los te boeken of je kan ook nog een SPA LA SOLO VIP midweek boeken.

Boek alvast je kampeerplek of ingerichten Belltent.

Check hier het blokkenschema met de programmering!


-------------------

Hierbij al een kleine sneak preview van de programmering:

Silent Disco Yoga is een combinatie tussen yoga, muziek, meditatie, dans en Silent Disco koptelefoons. De koptelefoons zorgen ervoor dat je nog meer naar binnen keert en alles vergeet wat er om je heen gebeurt. De yoga bewegingen zijn in een flow op de muziek. Alle niveaus zijn welkom. Van yogi's tot echte beginners, voor iedereen is het fijn om een keer te proberen wat de koptelefoon met je doet.

------------------

De Discover & Release versie van de Silent Disco Yoga is een intense workout waarbij door middel van krachtige oefeningen de aandacht naar binnen wordt gekeerd om op te merken wat er in je geest omgaat. Tijdens de workout wordt het hele lichaam gebruikt: stilte, shaken, dansen, HIIT-oefeningen, alsook je stem worden gebruikt om los te laten en de balans in je lichaam te herstellen. De workout wordt begeleid door muziek. Gebaseerd op The Class, Gaga Dance, yoga, meditatie en Shake The Dust.

------------------

Cacao ceremonies - Cacao natuurwandelingen & Cacao ceremonie in combinatie met bewust verbonden ademen. Cacao wordt al duizenden jaren gebruikt in rituelen en ceremonies. De 100% ceremoniële cacao heeft veel voedingsstoffen die op je gehele lichaam inwerken. Het is een plantmedicijn dat psycho-activerend werkt: in tegenstelling tot psychedelica opent het ‘slechts’ een deur, de intensiteit en diepte van je reis hangt af van waar je staat en hoe je de ceremonie tegemoet treedt.

------------------

De Zweethut Ceremonie is een zeer oud ritueel dat je uitdaagt om naar je lijf te gaan, te gaan voelen. De hitte en de donkerte kan ongemakkelijk zijn. Als je in dit proces je adem weet te vinden en daarbij te blijven, dan leer je dat ook in het dagelijks leven te kunnen. Na drie uur kom je er ‘her-geboren’ uit zoals de indianen zeggen. Wat neem je mee de hut uit en het leven in? Dat zal voor iedere deelnemer anders zijn; de hut is slechts een spiegel.  Voor zij die een volledige ceremonie spannend vinden is er een verkorte versie: De Kennismaking van 1,5 uur om te voelen hoe het is om in een donkere hut te zitten.

De ouder/kind ceremonie gaat over dankbaarheid en het onder de aandacht brengen van de elementen in het leven van het kind (en van de ouder). De ceremonie is aangepast qua tijdsduur en hitte; de gezamenlijke ervaring van het ritueel staat centraal. 

------------------

Mannencircle in het bos van Buitenland. Met een groep mannen samenkomen waarbij vanuit een non-dualistische insteek wordt gekeken naar alledaagse zaken: angsten, verlangens, intimiteit, denkpatronen, wereldpolitiek, ouder/kind-relaties, geld, zelfzorg, enz. Op een emotioneel volwassen manier kijken we naar deze zaken en naar waar het eigen aandeel ligt. We zoeken naar insteken om anders te kijken of te handelen met als doel meer rust in het hoofd en in het lijf.

------------------ 

Qigong is een oosterse bewegingsleer die je helpt om kalmer te worden en je eigen energie te ervaren. Na afloop voel je je relaxed en vol energie tegelijk!

------------------ 

De Kunst van het Bosbaden is vanuit Japan naar het westen overgewaaid. Je wandelt niet door het bos, maar tracht samen met het bos te zijn. Door eenvoudige meditatieve oefeningen ervaar je een hele andere verbinding met het bos om je heen.

------------------ 

Tijdens een boswandeling met Durk kijken jullie samen naar wat het leven je wilt laten zien. Hoe kun je je ontspannen in de realiteit van het moment of een verandering in gang zetten? De wildernis daarbuiten zit ook in jou; en andersom. De natuur coacht jou, Durk begeleidt.

 ------------------ 

Een Helende Reis brengt je in contact met de intelligentie van je lichaam. Sophie begeleidt je door gebruik te maken van heelkunsten van de Aboriginals en Reiki, in combinatie met acupressuur en healing sounds. Het lichaam weerspiegelt ons onderbewustzijn en kan daarmee een krachtige ingang tot heling bieden. De sessie begint met een korte check-in om te horen wat er bij jou leeft en waar je mee geholpen wilt worden.

 ------------------ 


Het SOLO veldje zal al snel vol staan maar deze weken richten we nog een extra veld in waar je alleen zónder kinderen kan staan!