Humoristisch schrijven

 ‘Humoristisch schrijven’ met schrijvers van De Speld

Leer hoe je grappen schrijft in de stijl van De Speld en De Pin van comedian en cabaretier Martine Bakker en Janneke Rinzema

 

Grappige mensen leven gemiddeld 128 jaar langer. Wil jij grappiger worden en daardoor ontdekken hoe de wereld eruit ziet in 2148? Schrijvers en comedians Martine Bakker en Janneke Rinzema vertellen je in 1,5 uur hoe je grappen schrijft zoals je ze kent van De Speld en De Pin. In deze workshop leer je de basisbeginselen van humor, hoe je inspiratie krijgt voor het schrijven van grappen en welke verschillende soorten humor er allemaal bestaan. Aan het einde van de workshop weet jij hoe je het beste je eigen grap over het voetlicht brengt én heb je zelf je eerste versie geschreven van een satirisch stuk. Je hoeft niets voor te bereiden. 

Je wordt niet thuisgebracht maar krijgt wel schrijfgerei cadeau, wat bijna hetzelfde is. 

Prijs: 20 euro, inclusief schrift en pen

Duur: 1,5 uur

Datum en tijdstip: 

13 juli 14:00 - 15:30

14 juli 10:00 - 11:30 

 

Janneke Rinzema maakte jarenlang onderdeel uit van het cabaretduo Matroesjka. Daarmee won ze de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en speelde ze meerdere malen festivals als Lowlands plat. Daarnaast was ze columnist voor 3FM en CJP, én speelde ze met haar cabaretvoorstellingen in bijna ieder theater van Nederland. Naast het optreden is ze een van de vaste schrijvers voor tv-programma’s als Dit was het nieuws en sites als De Pin, onderdeel van De Speld.  

Martine Bakker is hoofdredacteur van het satirisch online magazine De Pin, schrijft voor De Speld en is onderdeel van het comedygezelschap De Speld Live. Hiermee speelde ze van Zwarte Cross tot DeLaMar Theater. Ze schreef voor diverse magazines (o.a. CosmoGirl!, CJP) en werkte als copywriter voor merken met humor (innocent drinks). In 2018 won ze met haar stand-upcomedy zowel de publieks- als juryprijs van het Leeuwarder Cabaret Festival.