Omgeving

Ontdek Drenthe

zwemmen

Direct naast de camping ligt een natuurlijke zwemplas met een zandstrandje waar je heerlijk kunt zonnen. De zandbodem heeft verschillende dieptes en via diverse steigertjes kun je het water in. Voor de kinderen is er een extra ondiep gedeelte waar ze veilig kunnen spartelen.

bos

Direct vanaf de camping loop je het bos van Staatsbosbeheer in waar je naar hartenlust kunt wandelen en hutten bouwen. In de nabije omgeving op 10-30 minuten rijden liggen eindeloos veel boswachtereijen die je kan bezoeken. Tips zijn bijvoorbeeld het Boomkroonpad met daarbij een grote natuurspeeltuin of de klimtoren van Poolshoogte met een knus restaurantje. 

fietsen

Wil je fietsen dan kan je fietsen huren in Schoonebeek bij fietsenmaker Gelissen (hij heeft geen website maar bel hem gerust: 0524-534818).
Op fietsafstand (20 min) ligt bijvoorbeeld het gezellige Dalen met een markt en terrasjes. In Sleen is een uitdagende mountainbikeroute

op pad met de kindjes

In de buurt zijn twee kinderboerderijen de Noaberhoeve in Erica en het Griendtsveenpark in Schoonebeek. 

Bij het Smalspoormuseum kan je oude locomotieven bekijken en een rit maken met een treintje. Bij het Veenpark kan je zowel met een boot als een treintje een tocht door de historie van het veengebied maken. 

Dierentuin Wildlands in Emmen en zwemparadijs de Huttenheugte zijn allebei een kwartiertje rijden met de auto. Een leuke alternatieve mini dierentuin is Zoo Bizar in Orvelte, wat sowieso een leuk Hollands dorpje is om een keer te bezoeken.  

werkplek remote werken kantoortje huren

Op het terras en in de bar is goede wifi maar wil je echt even ongestoord werken huur dan een kantoorruimte bij Growing Emmen 

 

boodschappen

Voor voorzieningen en dagelijkse boodschappen kan je terecht in Nieuw-Amsterdam (twee kilometer van de camping). Je vindt hier onder meer een hele berg supermarkten AH, Coop, Lidl en Aldi. Bij de biologisch dynamische boerderij 't Leeuweriksveld is een kleine winkel waar je terecht kan voor je lokale groenten. Verder vind je in Nieuw- Amsterdam een apotheek, Hema, Kruidvat, Hubo, Primera, pinautomaat en een tankstation.

lokale tips

Ons favoriete restaurant is Wollegras op het terrein van de grootste Schaapskooi van Nederland. 's Middags kan je lekker rondbanjeren bij de schapen en door het Bargerveen, 's avonds is dit dé plek om echt even goed uit eten te gaan (zonder kinderen dus). .

Met de kindjes uit eten is altijd goed bij Pannekoekenboerderij de Ganzenhoeve

Op de plek waar vroeger de dierentuin van Emmen was ligt nu het Rensenpark met verschillende galerieën een café'tje en een mini kinderboerderij. 

Bier en whisky proeven kan op donderdag avond bij de Drentsche Schans.

Met Eko-Tours kun je de prachtige Hondsrug ontdekken in/op een elektrische Explorer of Chopper. Wij hebben dit als personeelsuitje gedaan en hebben het enorm naar ons zin gehad. Vraag in de receptie naar een eventuele kortingscode. 

Bij Krokettenkunst in Nieuw Weerdinge kan je eindeloos veel soorten handgedraaide kroketten kopen.

Emmen ONDERNUL is het nieuwe winterevent van Emmen met een breed aanbod van winterse activiteiten voor groot en klein met bijvoorbeeld verlichte dieren, exposities, theater en een ijsbaan. 

Meer informatie over activiteiten in Emmen kan je hier vinden en over vakantie in Drenthe hier

Iets verder weg.. 

Een klein uurtje rijden brengt je bij de Koloniën van Weldadigheid. De wat? Plekken die zo'n 200 jaar geleden zijn ingericht om arme gezinnen, bedelaars en zwervers aan het werk te helpen. Leer meer over deze bijzondere geschiedenis door een van de routes te volgen! 

Al meerdere keren gehoord (door zowel jong als oud); dit is het leukste museum van Nederland. Het gevangenismuseum in Assen.