Strohoes 4 personen

Het Strohoes is een huis van stro, opgebouwd uit strobalen en hergebruikte materialen.

Dit comfortabele, ecologische en duurzame huis hebben we de afgelopen drie jaar zelf ontworpen en gebouwd. De binnenmuren zijn met leem en de buitenmuren met kalkstuc afgewerkt, wat garant staat voor een aangenaam binnenklimaat. Aan de zuidzijde zorgen de serre en een groot raam voor licht en warmte.

Indeling
In de ruim opgezette leefruimte vind je de knusse zithoek en de eethoek met daartussenin de Jøtulkachel, waarmee het huis verwarmd wordt. In de open keuken kan je heerlijke maaltijden op het vierpits gasstel bereiden. Achter de keuken bevindt zich de badkamer met ruime douche, wc en wastafel. Een van de muren in de badkamer is afgewerkt met Tadelakt, een traditioneel Marokkaans type stucwerk.

Slapen
Geslapen wordt er op de vide. Deze bestaat uit twee delen. In het linkerdeel staan twee losse bedden die desgewenst tegen elkaar aangeschoven kunnen worden. In het rechterdeel is een ruime tweepersoons bedstee. In het halletje tussen beide vides bevindt zich een kledingkast. Een campingbedje past niet in de slaapgedeeltes, wel eventueel in de woonkamer. 

Buiten
Bij mooi weer kunnen de serre deuren open, waardoor binnen en buiten als het ware in elkaar overlopen. Er zijn twee picknicktafels, een hangmat, een barbecue, een vuurplaats en dat allemaal in een prachtige omgeving.

Koude nachten?
Strohoes is goed geïsoleerd en bij koude nachten heb je Strohoes zo warm gestookt. Buiten de zomermaanden ligt er voldoende hout om de houtkachel aan te steken. Juni, juli en augustus is er geen hout aanwezig. 

Fikkie stoken op de vuurplek?
Hout voor kampvuurtjes is niet inclusief. Hiervoor kan je zakjes hout kopen bij de receptie, maar je mag natuurlijk ook zelf hout meenemen. Sprokkelen in het bos mag niet van de boswachter! 

Strohoes heeft ook een eigen Facebook-pagina met foto's en meer informatie. Voor Facebook klik hier

Voorzieningen

Badkamer met wc en douche

Opgemaakte bedden

Handdoeken

Houtkachel binnen

Plafondventilator

Geluidsinstallatie

Vierpits gasstel

Borden, bestek, pannen

Koffiezetapparaat

Espressokan

Fluitketel

Blender 800 ml

Mixer

Koelkast met vriesvakje

2 picknicktafels (buiten)

Vuurplek buiten

Hangmat

Kinderbedje is eventueel beneden mogelijk, naast de bank

Huisdieren toegestaan, maar niet op de bank en niet nat langs de leemmuren.

Verblijfskosten per 17-12-2020

 

Laagseizoen

Midseason

Hoogseizoen

Weekend

400

425

450

Midweek

400

425

450

Week 

650

800

875

In de zomervakantie is Strohoes alleen per week te boeken! In juni en september gelden midseasonprijzen. 

 

Prijzen en beschikbaarheid