BuitenLand en duurzaamheid

BuitenLand gaat het liefst samenwerkingen aan met bedrijven die het ook goed voor hebben met onze planeet:

 

TRIODOS:

Onze  bankzaken doen we bij de Triodos bank, een bank die alleen haar geld investeert in de reële economie op basis van duurzaamheid. Niet alleen heeft de Triodos bank ons geholpen bij het financieren van onze campingdroom, maar we doen er ook al onze dagelijke bankzaken.

 

Camping BuitenLand gebruikt alleen verf van Wijzenol, duurzame verf op basis van water en lijnolie. Dankzij Wijzenol hebben we ondermeer de buitenbar en de toiletblokken binnen én buiten kunnen schilderen met verf die past bij datgene wat wij belangrijk vinden; een zo duurzaam mogelijke samenleving.

Ook in onze warmwater voorziening proberen we zo duurzaam mogelijk te zijn. Op de daken van de BuitenBar, maar ook op de toilet gebouwen, vind je zonneboilers van Solar Zon-techniek. Hierdoor kunnen wij met de kracht van de zon, het hele jaar door beschikken over warm water.

 

DE WOESTE GROND

Ook in de BuitenBar proberen we zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo betrekken wij ons vlees van de Woeste Grond, de natuurslager voor diervriendelijk, duurzaam, meukvrij en grasgevoerd natuurvlees. De koeien van de Woeste grond lopen vrij door de Drentse natuurgebieden voor ze ons vlees leveren.

 

GULPENER

Op de tap van de BuitenBar zit biologisch bier van  de limburgse familie brouwerij Gulpener. Dit 100% biologisch pilsener  van uitsluitend biologisch geteelde gerst- en hopsoorten.Ook probeert Gulpener zo veel mogelijk lokaal hun ingrediënten in te kopen.

Voor onze energie werken we samen met Powerpeers; een marktplaats waar je energie deelt met vrienden, buren, familie of een Nederlandse aanbieder van energie uit wind, zon en water. Het principe dus van de zgn ‘deeleconomie’: het delen en zelf selecteren van duurzaam opgewekte energie tussen consumenten en duurzame aanbieders. 

 

Camping Buitenland is heel blij met de steun van het ELFPO, het europees landbouwfonds voor plattelands ontwikkeling. Dit fonds heeft tot doel het vergroten van het concurrentievermogen van de Europese land- en bosbouw, het verbeteren van milieubeheer en het verbeteren van sociale en economische leefomstandigheden in plattelandsgebieden. Daarnaast wordt het fonds ingezet bij het steunen van plannen voor het ontwikkelen van specifieke plattelandsgebieden en het geven van technische bijstand. Europa investeerd hiermee in zijn platteland. 

www.europa-nu.nl